Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Rycerz

Zadanych pytań: 75

28.03.2014 15:33

Czym się różni ciasto francuskie od pół-francuskiego?

Najlepsze odpowiedzi (3)

borgia

Zadanych pytań: 89

28.03.2014 18:50

Hmmm... To ja jednak inaczej - metoda robienia jest taka sama, lecz do półfrancuskiego bazą jest ciasto drożdżowe. Nie ma ani krzty proszku do pieczenia. Jeśli ktoś robił, ten będzie wiedział i chyba nie będzie się zgadzał. No ale... ;).

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

28.03.2014 17:28

Zgadzam się z powyższą odpowiedzią.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

28.03.2014 17:04

wyrabia się z proszkiem do pieczenia i więcej mąki, tak myślę, ale czy dobrze

Odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

28.03.2014 20:52

zgadzam się borgia!!! tak jest dokładnie jak piszesz :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.03.2014 10:43

Borgia juz dokładnie objaśniła

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

30.03.2014 08:57

Tak jak pisze Borgia jest półfrancuskie drożdżowe- z tego robi się np. Rogale Marcińskie w Poznaniu. Jest jeszcze półfrancuskie serowe- z tego najbardziej charakterystyczne są cząstki jabłek w cieście ( po rozwałkowaniu wycina się szklanką koła, układa na nich jabłka i składa w pół) I ta koniec śmietanowe półfrancuskie- robi się jak kruche, ale musi leżakować ok 12 godzin. Ja lubię bardzo serowe- robię z takim wspomniane ciastka z jabłkami, albo rogaliki z marmoladą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak