Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

31.01.2014 22:37

Czym się różni frużelina od zwykłego dżemu np truskawkowego? Tylko konsystencją? Robił ktoś?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gibli

Zadanych pytań: 20

01.02.2014 07:21

nie,nie robiłam, ale jadłam i są świetne, najczęściej do dekoracji je doddaję

margaret

Zadanych pytań: 4

01.02.2014 07:39

przeważnie do dekoracji używam, ale jeszcze sama nie robiłam

anemon

Zadanych pytań: 163

31.01.2014 22:54

Frużelina to produkt o krótkim terminie przydatności, nie można jej długo przechowywać, bo owoce są tylko krótko podgotowane. A dżem to co innego. Zrób bo warto, przekonasz się.

Odpowiedzi (14)

Christopher

Zadanych pytań: 31

31.01.2014 22:47

Frużelina powinna zawierać całe owoce w klarownej galaretce.Natomiast dżem ,to wiesz jak wygląda.

Christopher

Zadanych pytań: 31

31.01.2014 22:53

Nie doczytałem,a pytasz czy ktoś robił.Dosyć często i to ekspresowo.Np.wiśnie zalewasz sokiem (dodajesz trochę alkoholu)i zagęszczasz mąką ziemniaczaną ,podgrzewasz do uzyskania klarownej masy.Ale nie gotuj kisielu .Możesz też wykorzystać nowoczesny wynalazek,żel-fix.

Milka100

Zadanych pytań: 76

31.01.2014 23:05

dokładnie frużelina to całe owoce w galaretce, polecam

Cranberry

Zadanych pytań: 34

31.01.2014 23:36

Frużelina to całe owoce, osoboście nie polecam żel fixów wolę zasypac owoce cukrem dodac wody (troche soku z cytryny) osobno do wody dac mąkę ziemniaczaną i wlac do owoców :)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

31.01.2014 23:57

oj nigdy nie rozilem niestety

kate.500

Zadanych pytań: 1516

01.02.2014 00:06

fruzelina to inaczej owoce w zelu, a dzem to owoce lekko podprozone

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

01.02.2014 01:15

nie robiłam ale jadłam i smakowała mi

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

01.02.2014 07:13

Owoce w gęstym żelu koniecznie cale np wiśnie .Zadko uzywam ,najczęściej do dekoracji

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

01.02.2014 07:21

tak jak pisza poprzednicy a osobiscie lubie fruzeline

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

01.02.2014 07:24

ja nie przepadam ,jak za długo jest otwarta traci swoje walory.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak