Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jolcia_90

Zadanych pytań: 31

12.05.2016 19:36

Czym zagęszczacie sosy aby były kremowe i nie za gęste ? Chodzi mi głownie o sosy gulaszowe do drugiego dania.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

12.05.2016 19:38

dodaję gęstej śmietany, czasem trochę mąki ziemniaczanej lub pszennej

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

13.05.2016 17:22

zazwyczaj mąką i śmietaną

anka1988

Zadanych pytań: 25

20.05.2016 13:03

zagęszczam mąką pszenną wymieszaną ze śmietaną

Odpowiedzi (22)

benka

Zadanych pytań: 15

12.05.2016 19:38

Mąką ziemniaczaną a zabielane mąką pszenną lub kukurydzianą.

Jolcia_90

Zadanych pytań: 31

12.05.2016 19:54

dziewczyny, ile tej mąki ? I z czym ją rozrabiacie ?

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

12.05.2016 20:15

Zagęszczam sos gulaszowy-mąką pszenną, gęstą kwaśną śmietaną i zimną bazą do tego sosu.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.05.2016 21:03

jeżeli już to gęstą śmietaną

Renataj

Zadanych pytań: 1275

12.05.2016 21:09

Różnie to bywa: czasem używam śmietany do zup i sosów, czasem dodaję więcej warzyw, które potem miksuję, czasem zagęszczam mąką. Ile mąki? -Trudne pytanie bo zależy ile mam tego sosu /obiad dla jednej osoby czy dla pięciu/ Ja czy mąki czy śmietany dodaję po trochu - tak żeby sos był sosem a nie bardzo gęstą bryją.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

12.05.2016 23:13

mąką wymieszaną z wodą , czasami musztardą

Franciszek

Zadanych pytań: 4

13.05.2016 00:59

mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą lub zwykłą mąką ze śmietaną i wodą

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

13.05.2016 05:54

MAka kukurydziana lub jogurt grecki.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

13.05.2016 08:09

sos można częściowo odparować lub dodać chleb biały lub razowy a póżniej przecedzić

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.05.2016 08:45

kiedyś zagęszczałam mąką i śmietaną ale ostatnio nie zagęszczam niczym ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak