Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

30.12.2013 21:04

Dawno nie robiłam karpatki ale jak przerzuciłam wszystkie swoje przepisy,to do masy dodaje się surowe żółtko,a ja nie jem surowych jaj - macie jakiś sprawdzony przepis by masa była lekka i puszysta,tylko beż surowych jajek proszę:)

Odpowiedzi (24)

teresa18

Zadanych pytań: 502

31.12.2013 09:24

Do karpatki robię krem budyniowy w którym nie ma surowych zoltek

Lukrecja29

Zadanych pytań: 38

31.12.2013 10:01

Ja robię z mojego starego przepisu który znajdziesz tu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/303539/karpatka-cioci-luci.html i jest pyszny krem. Szczerze polecam.

Izabela9

Zadanych pytań: 25

31.12.2013 10:43

A ja do masy budyniowej dodaję 200ml ubitej śmietanki kremówki. Masa jest delikatna i puszysta.

Róża1

Zadanych pytań: 7

31.12.2013 11:18

lepiej nie dodawać surowych żółtek, ciasto będzie można dłużej przechować:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak