Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

16.01.2014 19:42

Dlaczego czekoladę należy rozpuszczać w kąpieli wodnej a nie bezpośrednio na gazie?

Odpowiedzi (27)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

16.01.2014 21:34

masz pewność że się nie przypali

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

16.01.2014 21:53

Ma się pewność, że nam się nie przypali! Szczególnie te gorszej jakości są bardzo wrażliwe przy ogrzewaniu.

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

16.01.2014 21:59

na gazie może sie przypalić ale w mikrofali też dobrze się rozpuszcza i nie przypala

Motorek

Zadanych pytań: 1446

16.01.2014 22:06

ponieważ czekolada jak jest szybko rozpuszczana, czyli na gazie to twardnieje a rozpuszczana w kąpieli jest lejąca masa

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.01.2014 22:52

Wtedy taka czekolada, tak rozpuszczana się nie przypali.

pajbek

Zadanych pytań: 257

17.01.2014 03:32

Wszyscy moi poprzednicy mają rację :-), w kąpieli czekolada się nie przypali więc szorowanie garnuszka "odpada"

kosmitka

Zadanych pytań: 1

24.02.2014 16:58

Gdyż czekolada się szybko przypala , a w kapieli wodnej ma mniej inwazyjne podgrzewanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak