Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

31.07.2013 15:05

Dlaczego nie powinno się ponownie zamrażać produktów, jeśli już raz wyjmę je z zamrażarki???

Najlepsze odpowiedzi (3)

MC_S

Zadanych pytań: 13

31.07.2013 15:23

po pierwszym rozmrożeniu namnażają się szkodliwe bakterie (np. salmonella) i dlatego nie powinno się mrozić drugi raz, ale po obróbce cieplnej np. gotowaniu bakterie giną więc zagotowane mięso lub kotlety można zamrozić ponownie. Osobiście zdarzyło mi się surowe mięso zamrozić drugi raz i nic mi się nie stało jednak unikam takich sytuacji.

Konczi

Zadanych pytań: 632

31.07.2013 15:34

Michał Cet ładnie to wszystko wyjaśnił ja też obawiam się o mnożenie bakterii podczas rozmrażania

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

31.07.2013 15:48

ze względu na bakterie nigdy nie zamrażam ponownie rozmrożonych produktów

Odpowiedzi (12)

Weronika2

Zadanych pytań: 1

31.07.2013 15:06

Nie powinno się ponownie zamrażać produktów ,ponieważ one się psują.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

31.07.2013 15:07

sama bym chciała wiedzieć :) stosuję się do tego i nie zamrażam produktów już raz rozmrożonych, ale nie wiem czemu tego nie można robić

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

31.07.2013 15:08

robię tak jak gosia p.

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.07.2013 15:28

mozna sie porzadnie zatruc

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.07.2013 15:29

slyszalam, ze powinno sie tylko rozmrazac produkty w lodowce

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.07.2013 15:31

Ja tak nie robie , też słyszałam że można się przytruć , u mnie w sklepie ekspedientki wyjmią za dużo mięsa, potem na noc zamrażają i następnego dnia znów wyjmuja i chowają , wiadomo jak sie wchodzi do sklepu to smierdzi starym mięsem

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

31.07.2013 15:41

ponieważ po rozmrożeniu zaczynają namnażać się groźne bakterie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

31.07.2013 15:57

np.lody to salmonella,ryby i mięso oraz wędliny to jad kiełbasiany najgorsze co dać może oczywiście można ponownie zamrozić ale to jest do czasu raz się uda albo ... ale ja tego nie praktykuję :)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

31.07.2013 16:43

Michał Cet opisał to wyczerpująco :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

31.07.2013 17:35

ze względu na ryzyko zatrucia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak