Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

alaaa

Zadanych pytań: 201

01.11.2013 17:21

do bitej śmietany używacie żelatynę czy zagęstniki typu śmietan fix ?

Odpowiedzi (46)

jasiek

Zadanych pytań: 1346

01.11.2013 21:59

nic nie dodaję, robię ze śmietany 30%

Jolie

Zadanych pytań: 9

01.11.2013 22:14

raczej śmietan fix

Ania321

Zadanych pytań: 179

01.11.2013 22:33

ja dodaję śmietan fix

Alex_M

Zadanych pytań: 119

01.11.2013 22:35

jeśli ma być zjedzona od razu to nic oprócz cukru nie dodaję. jeśli ma wytrzymać do następnego dnia to żelatynę

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

01.11.2013 22:38

Używam mascarpone

anemon

Zadanych pytań: 163

01.11.2013 22:50

Nie dodaję ani jednego, ani drugiego. Ubijam tylko z cukrem jeśli ma być jedzona "od reki", a jak ma postać dłużej, to dodaję mascarpone.

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

01.11.2013 23:19

czasem dodaję żelatyny

Iwusia

Zadanych pytań: 242

01.11.2013 23:53

częściej używam śmietan fixa

aisoglam

Zadanych pytań: 321

02.11.2013 06:34

Najczęściej nie zagęszczam niczym śmietany, zwyczajnie dobrze ją ubijam z dodatkiem cukru i jakiegoś "pachnidła". Jeśli już czasem się zdarzy, to dodaję żelatynę.

Granita

Zadanych pytań: 249

02.11.2013 08:15

ja nie używam żadnych "ulepszaczy",korzystam z mascarpone lub dobrej,wysokoprocentowej smietany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak