Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

13.04.2015 08:45

Do czego dodajecie trawę cytrynową? Mam ją w formie pasty i nie za bardzo wiem, do czego ją zużyć :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

13.04.2015 09:13

w formie pasty jeszcze nie używałam, świeżą dodaje do dań azjatyckich , a suszoną parzę razem z herbatą (daje fajny aromat a herbata nie jest kwaśna)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

14.04.2015 10:57

Można dodać do kurczaka

Camill

Zadanych pytań: 2

13.04.2015 10:03

do deseru i herbaty

Odpowiedzi (35)

mysza75

Zadanych pytań: 96

13.04.2015 09:02

do dań kuchni azjatyckiej, do curry, do zup np pomidorowej, do ryb, mięs

pestka

Zadanych pytań: 424

13.04.2015 09:06

można użyć do zup , ryb , do ryżu

Renata9

Zadanych pytań: 329

13.04.2015 09:43

Można parzyć herbatę

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

13.04.2015 09:53

ani jednej ani drugiej nie używałam nigdy

Futka

Zadanych pytań: 2

13.04.2015 10:12

Ja z trawy cytrynowej robiłam pesto. Jeśli masz ją w formie pasty to dodaj do niej oliwę z oliwek, czosnek, parmezan i pokruszone orzechy. Smak całości można dodatkowo podkreślić sokiem z cytryny i odrobiną miodu lub syropu klonowego. Takie pesto świetnie komponuje się z ryżem, ale dobrze sprawdzi się także do makaronu :) Pozdrawiam :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

13.04.2015 10:15

Nie używałam jeszcze trawy cytrynowej,ale chętnie poczytam do czego można jej dodać-może się przyda:)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

13.04.2015 10:25

sos do przegrzebków :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

13.04.2015 10:26

ja dodałabym do herbaty

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

13.04.2015 10:29

Dodaje do zup w tajskim stylu, do marynaty do drobiu, do dań w stylu chińskim...do ciasteczek cytrynowych...

borgia

Zadanych pytań: 89

13.04.2015 10:54

Bardzo często - zdecydowanie najczęściej - gdy robię podsmażany ryż lub makaron w chińskim stylu. Dodaję po prostu do całości już na patelni pod koniec. W momencie, gdy łączę wszystkie składniki, to wtedy doprawiam wszystkimi "innościami". Choć zdecydowanie lepsza jest świeża trawa, to ta miazga w takich daniach się sprawdza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak