Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Helena63

Zadanych pytań: 14

18.10.2014 11:43

Do czego i w jakiej postaci używacie stewii?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

18.10.2014 12:19

żona używa do słodzenia kawy i herbaty

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

18.10.2014 12:39

mam suszona, nie używam, bo mi nie smakuje

irenka

Zadanych pytań: 888

18.10.2014 13:21

nie używałam jeszcze stewii

Odpowiedzi (32)

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.10.2014 11:51

używam suszonej dodaję do surówek gdzie jest potrzebny cukier latem dodawałam do mizerii.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.10.2014 12:13

Dodaję do sałatek i herbaty

berys18

Zadanych pytań: 1434

18.10.2014 12:41

słodziłam nią kawę, teraz nie słodzę ani kawy, ani herbaty i stoi sobie na półce

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.10.2014 13:25

Czasami słodzę herbatę i kawę :)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

18.10.2014 13:33

nie używamy stewi ,jest trochę za droga

Helena63

Zadanych pytań: 14

18.10.2014 13:48

a używa ktoś z was do wypieków?ja kiedyś próbowałam zrobić ciasto ze stewią,ale wychodziło zdecydowanie za słodkie (aż gorzkie) albo w ogóle niesłodkie

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

18.10.2014 15:18

Uzywam do slodzenia kawy i czasami potraw. w proszku i jakos slodzik.

Mniam

Zadanych pytań: 87

18.10.2014 15:20

Używam do słodzenia herbaty, ale bardzo rzadko. Do wypieków jeszcze nie próbowałam, ale ciągle noszę się z takim zamiarem. Na razie suszę listki, bo słyszałam, że suszona jest bardziej słodka. W wypiekach to widziałam tylko tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/307937/ciasto-z-jablkami-stewia-i-cynamonem.html

Mniam

Zadanych pytań: 87

18.10.2014 15:21

Używam do słodzenia herbaty, ale bardzo rzadko. Do wypieków jeszcze nie próbowałam, ale ciągle noszę się z takim zamiarem. Na razie suszę listki, bo słyszałam, że suszona jest bardziej słodka. W wypiekach to widziałam tylko tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/307937/ciasto-z-jablkami-stewia-i-cynamonem.html

Habibi

Zadanych pytań: 690

18.10.2014 17:04

Ja mam cały zestaw - suszone siekane listki, puder, pastylki oraz płyn. Tej w płynie i pudrze używam do deserów, koktajlu, zimnego napoju i surówek czy sałatki owocowej. Pastylek używam do słodzenia herbaty (kawy nie słodzę wcale) oraz np. zup mlecznych. A z tą suszoną mam największy problem, bo nie mogę wyczuć w jakich proporcjach ją dozować - używam przy gotowaniu kompotu, kiedyś słodziłam nią herbatę, ale tylko liściastą parzoną w imbryku. Muszę ją zmielić na pył i do wypieków zużyć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak