Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

18.08.2013 11:17

Do czego można wykrzystać owoce z kompotów? Ostatnio gotuję codziennie i owoce wyrzucam bo nie lubimy takich ale może można je do czegos zużyć?

Odpowiedzi (20)

Dorota59

Zadanych pytań: 950

18.08.2013 13:36

do ciast, można dołożyć do domowych dżemów, połączyć np. z innymi owocami

pierniczkowo

Zadanych pytań: 141

18.08.2013 13:48

ja lubię wyjadać takie owoce, ale można zrobić z nich dżemy, ciasta, galaretki :)

halina17

Zadanych pytań: 271

18.08.2013 13:53

Ja też nie lubię owoców z kompotu smak jest wygotowany , wyrzucam.

msmors

Zadanych pytań: 91

18.08.2013 14:05

ja bardziej zjadam owoce z kompotu, zależy też jakie tam są. Nie wykorzystuję ich do żadnych wypieków.

joanna30

Zadanych pytań: 50

18.08.2013 14:14

Ja lubie owoce z kompotu. Czasami robie z nich kisiel, można dodać do ciast i innych deserów.

joanna__s

Zadanych pytań: 4

18.08.2013 15:33

Można dodać do ciasta, babeczek. Zalać galaretką. Osobiście nie przepadam za takimi owocami.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

18.08.2013 15:40

ja lubię do kisielu je dodać

Renataj

Zadanych pytań: 1275

18.08.2013 16:57

Owoce z kompotów odsączam, dodaję do twarożku i wykorzystuję jako farsz do naleśników. Wykorzystuję także do deserów z galaretką.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

18.08.2013 18:44

Nie przepadam za kompotami i mało ich gotuję, a jak już to też nie przepadam za owocami z kompotu . Kompot przecedzam i mocno schładzam - podaję do picia. A owoce smażę po dodaniu dodatkowego cukru i przypraw korzennych ( cynamon, imbir, utarta gałka muszkatołowa ), lub wanilii , skórki pomarańczowej.Wychodzi coś a'la dżem o piernikowym smaku , który można normalnie zawekować i użyć potem do naleśników , przełożenia ciasta itp.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

18.08.2013 20:53

do galaretki miałam okazję jeść taką na weselu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak