Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lena57

Zadanych pytań: 10

15.08.2014 14:17

Do czego używacie kurkumy?

Odpowiedzi (40)

Róża1

Zadanych pytań: 7

15.08.2014 21:41

jako barwnik :-).

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

15.08.2014 23:05

Do miesa i warezyw, do zup

Lis

Zadanych pytań: 56

15.08.2014 23:41

Ja używam prawie do wszystkiego - Kurkumy używa się w kuchni pięciu przemian, dobrze wpływa na wątrobę itp:) Można też wspomnieć że jest składnikiem carry:)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

16.08.2014 06:47

Kurkumy używam do wielu rzeczy. Powszechnie stosowana u mnie jako żółty barwnik do makaronu domowego, ryżu, dodaję do biszkoptu, a także do wielu sałatek do słoików, do marynat do miesa.

kasiaw

Zadanych pytań: 470

16.08.2014 08:03

używam jej do ryżu, mięs i sosów, robię również ogórki z kurkumą

Klausia

Zadanych pytań: 251

16.08.2014 08:38

Do barwienia ryżu, makaronu, do naturalnej przyprawy do rosołu.

Ankha

Zadanych pytań: 112

16.08.2014 09:04

Najczęściej do dań z warzywami

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

16.08.2014 09:22

Używam do marynat, sosów a nawet czasem do ciasta.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

16.08.2014 14:31

Dań azjatyckich, barwienia ;)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

16.08.2014 18:14

do dań indyjskich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak