Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Magula

Zadanych pytań: 556

22.09.2014 10:39

Do czego wykorzystujecie mąkę kukurydzianą?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.09.2014 13:51

używam jej do chleba, buleczek, ciasteczek, nalesnikow :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

22.09.2014 10:41

robię tempurę na bazie mąki kukurydzianej do warzyw i krewetek oraz dodaję do ciast

Renataj

Zadanych pytań: 1275

22.09.2014 10:58

Dodaję do ciastek, ciast i pieczywa - dzięki niej mają ładny żółty kolor.

Odpowiedzi (42)

Habibi

Zadanych pytań: 690

22.09.2014 11:05

To jest moja ukochana mąka od bardzo wielu lat - uwielbiam jej smak, dlatego dodaję, gdzie tylko mogę - do omletów, placuszków, racuszków, pieczywa, ciasteczek ciast, klusek, panierek, etc. Do tempury także, ale nie tę żółtą mąkę, tylko białą skrzypiącą skrobię kukurydzianą.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

22.09.2014 11:19

Bardzo lubię dodawać do naleśników.

Ali

Zadanych pytań: 0

22.09.2014 11:21

Czasami do pieczenia chleba, albo placków tortilla.

Habibi

Zadanych pytań: 690

22.09.2014 11:27

To jest moja ukochana mąka od bardzo wielu lat - uwielbiam jej smak, dlatego dodaję, gdzie tylko mogę - do omletów, placuszków, racuszków, pieczywa, ciasteczek ciast, klusek, panierek, etc. Do tempury także, ale nie tę żółtą mąkę, tylko białą skrzypiącą skrobię kukurydzianą.

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.09.2014 11:37

Mąkę kukurydzianą dodaję do ciast i placuszków. Ma ciekawy smak i fajny kolorek :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.09.2014 11:38

można praktycznie użyć jej do wszystkiego :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

22.09.2014 11:38

ja tez dodaje ją do placków , naleśników i ciastek

Wacław

Zadanych pytań: 1269

22.09.2014 11:56

czasem do ciastek

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.09.2014 11:57

Najczęsciej do wypieków , omletów, placków

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.09.2014 12:22

używam bardzo rzadko raz robiłam racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak