Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

19.12.2014 21:10

Do czego wykorzystujecie śliwki wędzone ? Ja bardzo lubię je jeść same lub owijać boczkiem i podsmażać na chrupko na patelni.

Odpowiedzi (36)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.12.2014 00:15

Daję je do kompotu, bigosu, sosów, mięs, owijam je boczkiem i jem je same.

adelajda

Zadanych pytań: 234

20.12.2014 07:07

Nadziewam schab, lubię tez jak Ty w boczku ale na grillu

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.12.2014 08:59

ja najczęściej do mięsa

pestka

Zadanych pytań: 424

20.12.2014 09:42

lubię pierogi że śliwkami, dodaję też do mięsa i sosów

Seba

Zadanych pytań: 1313

20.12.2014 09:54

ja jem same albo w bigosie

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

20.12.2014 10:14

najczęściej do dań mięsnych

Wacław

Zadanych pytań: 1269

20.12.2014 10:47

traktuje je jako przekąskę

mysza75

Zadanych pytań: 96

20.12.2014 11:30

dodaje do bigosu, z wątróbką smażę i jabłkiem, nadziewam nimi mięso

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.12.2014 11:58

Uwielbiam wędzone śliwki :) Mogę je zjadać bez innych dodatków, w dużych ilościach i o każdej porze dnia ;) A w kuchni dodaję do ciast i domowego chleba żytniego, do bigosu, do śledzi, do smażonych lub pieczonych ślimaczków z wędzonym boczkiem, do deserów. Idealne są do sosu śliwkowego do wędzonek. @KLAUSIA - jakoś trudno mi uwierzyć, że nigdy się z nimi nie spotkałaś, bo są zakorzenione bardzo głęboko w tradycyjną kuchnię polską :) Być może miałaś okazję jeść je chociażby w kompocie wigilijnym, ale nie wiedziałaś, że są to właśnie wędzone śliweczki :) Znane one są o wiele dłużej od śliwek kalifornijskich (kandyzowanych w cukrze i podsuszonych).

marcia7

Zadanych pytań: 166

20.12.2014 12:47

ja faszeruję nimi mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak