Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

28.09.2013 19:49

Do pojemników z suszonymi grzybami ,wkładacie coś dodatkowo aby suszone grzyby nie były żerem dla moli ?

Odpowiedzi (41)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

28.09.2013 20:34

z tym liściem laurowym trzeba spróbować

irekruminski

Zadanych pytań: 0

28.09.2013 20:43

Listki laurowe

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

28.09.2013 20:43

trzymam w szczelnych pojemnikach i nic nie wkładam jest ok ale jak trzymałam ileś lat temu w woreczku płóciennym to zalęgły mi się mole

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.09.2013 20:43

ja podobnie wkładam liść laurowy

6zer

Zadanych pytań: 21

28.09.2013 20:49

liście laurowe i dodatkowo posypuje je pieprzem zmielonym

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

28.09.2013 20:58

podobnie jak większość wkładam liść laurowy, czasem nawet dwa :)

misia53

Zadanych pytań: 339

28.09.2013 21:02

ja grzyby trzymam w szklanym słoju zakręcone szczelnie i nic nie wkładam ,bo nie ma prawa tam nic wejść

sasanka

Zadanych pytań: 22

28.09.2013 21:13

ja pakuję w worki foliowe i używam zgrzewarki która "odsysa" powietrze z worka. Ale jak kiedyś u mnie w domu trzymano susz w słoikach czy nawet papierowych dużych kopertach to nigdy żaden mol się nie pojawił

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

28.09.2013 21:33

liść laurowy

Róża1

Zadanych pytań: 7

28.09.2013 21:45

też nic nie wkładam:-) , ale z tym liściem laurowym świetny pomysł:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak