Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jodaj

Zadanych pytań: 382

15.05.2014 09:49

Do różnych potrwa używacie alkoholu czy raczej nie ?

Odpowiedzi (30)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

15.05.2014 12:42

Czasami dodaję alkohol np.do kurczaka czystą wódkę lub białe wino,do ciasta adwokat,do golonki piwo,a do bigosu również wino.Mam niektóre przepisy,do których używa się alkohol.

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

15.05.2014 12:43

Czasami do mięs albo deserów

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.05.2014 13:30

Piwo i wino do marynowania i podlewania mięsa podczas pieczenia, smażenia czy grillowania. Niemal obowiązkowo białe wino do risotto, czasem do bigosu. Mocniejsze alkohole do deserów.

brioszka

Zadanych pytań: 26

15.05.2014 13:43

często używam sherry albo wina :)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

15.05.2014 13:57

nie używam alkoholu do potraw

pestka

Zadanych pytań: 424

15.05.2014 14:09

czasami do niektórych potraw używam nieco wina , ale robię to rzadko

Janina

Zadanych pytań: 159

15.05.2014 15:57

Do potraw gotowanych rzadko, do pieczenia i deserów częściej;)

wirtualnykucharz

Zadanych pytań: 4

15.05.2014 18:10

ja używam tylko do własnego spożycia , żona czasami dodaje piwa do golonki

Alex_M

Zadanych pytań: 119

15.05.2014 19:06

raczej nie. czasem do deserów dla dorosłych

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

15.05.2014 19:51

czasami używam alkohol do deserów i potraw mięsnych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak