Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jola91

Zadanych pytań: 23

24.10.2015 21:55

Do tortu bezowego lepszy będzie krem na bazie masła, czy śmietany?

Najlepsze odpowiedzi (3)

bietka

Zadanych pytań: 563

25.10.2015 07:50

Ja myślę że ze śmietany :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

25.10.2015 15:14

śmietana będzie lepsza i do niej cukru już bym nie dawała bo za słodkie będzie, jest lżejsza od kremu maślanego

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.10.2015 22:13

Ja wybrałbym na bazie masła, według mnie będzie super

Odpowiedzi (38)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

24.10.2015 22:16

Moim zdaniem do tortu bezowego lepszy będzie na bazie smietany :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

24.10.2015 22:41

Co osoba, to inna odpowiedź. Na 2 babka wróżyła, więc albo śmietana, albo masło ?

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

24.10.2015 22:41

zawsze robie krem na bazie śmietany

Renataj

Zadanych pytań: 1275

24.10.2015 22:50

Myślę, że świetnie pasuje i jedno i drugie. Ważne aby ogólnie masa/krem nie była zbyt słodka.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.10.2015 22:51

Ja myślę ,że będzie lepsza śmietana , zawsze tak robiłam.

Janina

Zadanych pytań: 159

24.10.2015 23:20

Zrobiłabym na bazie masła ponieważ beza na śmietanie się rozpłynie;)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

24.10.2015 23:42

wy mnie śmietany - lżejszy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

24.10.2015 23:43

Ja uważam że na bazie masła

Franciszek

Zadanych pytań: 4

25.10.2015 00:25

obie wersje pasują

Mniam

Zadanych pytań: 87

25.10.2015 00:32

Do tortu bezowego najlepsze są kremy na bazie śmietanki, mascarpone. Są one lżejsze i łatwiej się utrzymują na kruchych blatach bezowych. Po za tym do tego kremu dajesz symboliczną ilość cukru lub wcale, bo bezy są słodkie. Robiłam już parę torów bezowych i wszystkie były z kremówką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak