Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Noruas

Zadanych pytań: 232

27.10.2013 14:00

Domowe toffifi- ktoś robił? Widziałam sporo przepisów w internecie, ale też pod nimi masę wątpliwości. Czy to mleko skondensowane/ masa kajmakowa faktycznie tak twardnieje? Bo mam co do tego wątpliwości :)

Odpowiedzi (13)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.10.2013 17:54

nie próbowałem sam zrobić

rjustysia

Zadanych pytań: 190

28.10.2013 09:14

Nie zdarzyło mi się jeszcze, by mleko słodzone w puszcze gotowane przeze mnie stwardniało aż tak, by zrobić z niego toffifee. A gotowałam z pewnością bite trzy godziny. Ja wykorzystuję inną masę. Po prostu topię cukier i dolewam trochę śmietanki. Mieszam, ściągam z ognia, dodaję masło, cały czas mieszając i tak: z tej masy można zrobić toffifee.

Noruas

Zadanych pytań: 232

28.10.2013 11:53

Dziękuję rjustyna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak