Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

23.02.2017 10:51

Doradcy pomocy! muszę upiec biszkopt z kakao ale okazało się ze nie mam ciemnego tylko takie słodkie(typu nesquik) .czy ktoś próbował z takim kakao piec biszkopt?nie mam jak wyrwać się z domu do sklepu ...

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

21.03.2017 17:08

wyjdzie na pewno

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

05.03.2017 20:34

Można użyć takiego, ale lepiej dodać wtedy mniej cukru.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

05.03.2017 22:47

Spokojnie można użyć takiego.

Odpowiedzi (40)

gosia56

Zadanych pytań: 466

23.02.2017 10:53

nigdy jeszcze nie piekłam na takim ale zapewne można oczywiście dać więcej kakao i moze mniej cukru wtedy powinno być dobrze

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.02.2017 11:03

Też nie piekłam na takim kakao i pewnie @gosia56 dobrze radzi, żeby dodać mniej cukru. Zastanawia mnie tylko czy po dodaniu takiego kakao biszkopt wyjdzie bardzo ciemny czy tylko lekko zabarwiony - coś ala kawa z mlekiem.A może dodaj również trochę przyprawy do piernika - smak będzie nieco inny ale biszkopt wyjdzie nieco ciemniejszy.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

23.02.2017 11:33

dodałabym mniej cukru i wsypałabym to kakao zapewne się uda

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

23.02.2017 11:45

ok,tak zrobię.dziękuję

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

23.02.2017 11:52

Myślę, że będzie ok :)

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

23.02.2017 12:05

pamiętam że kiedyś dodawałam takie kakao i chyba wszystko było dobrze.. tyko takie chyba mniej koloruje..

tobi1989

Zadanych pytań: 0

23.02.2017 12:12

Powinno się udać, daj znać czy efekt był zadowalający :)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

23.02.2017 12:12

Ja piekłam kiedyś z braku właśnie zwykłego. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280328/biszkopt-lekko-kakaowy.html

pestka

Zadanych pytań: 424

23.02.2017 13:15

takiego kakao jeszcze nie używałam do wypieków , ale myślę że powinno się udać

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.02.2017 13:59

Ja nigdy nie piekłam z takim kakaem ale jak dasz mniej cukru to na pewno będzie ok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak