Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

slodkieniebo

Zadanych pytań: 5

19.10.2015 13:48

Dość często z niedzieli zostaje nam rosół. Jaką zupę w poniedziałek przygotowujecie na nim ? Pomidorówka lekko się już nam przejadła :/ A może macie jakieś inne danie z wykorzystaniem rosołu?

Odpowiedzi (58)

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

19.10.2015 22:07

Ja tylko raz w życiu zrobiłam zupę z pozostałego rosołu, bo my go po prostu zjadamy jako "rosół" :) z tym, że jak się skończą kluski to z ziemniakami (ja nawet wolę od makaronu), a jak jeszcze zostanie to są kluski lane na rosole, które też uwielbiam! Jak mam ugotować zupę to raczej robię bulion od zera, nie z rosołu "z niedzieli". Chyba, że nie mam czasu na jego ugotowanie, ale się zdarza, że coś tam z rosołu jeszcze zostanie - wtedy zamrażam w małych pojemniczkach jako domowe kostki rosołowe - mam potem bazę do zupy i jej przygotowanie trwa dużo krócej.

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.10.2015 22:14

zamrażam i robię potem zupy kremy wszelakie, albo szybką jarzynową bez mięsa, pomidorowa przoduje

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

19.10.2015 22:15

Rosół to podstawa praktycznie każdej zupy i nie tylko zupy...

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

19.10.2015 22:35

proponuję np. ogórkową,to moja ulubiona

Lucan

Zadanych pytań: 18

19.10.2015 22:38

chyba wszystkie, można użyć do sosu, zrobić gulasz... a może można zamrozić?

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

19.10.2015 22:49

ogórkowa lub krupnik

Iwusia

Zadanych pytań: 242

19.10.2015 23:43

ogórkową lub koperkową

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.10.2015 00:24

Na rosole dobra jest zupa- ogórkowa, krupnik, pieczarkowa, koperkowa, jarzynowa, kalafiorowa, biały barszcz/żurek.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

20.10.2015 00:33

ogórkową czy jakąkolwiek jarzynową

Ifa

Zadanych pytań: 16

20.10.2015 07:08

Ja naczęściej robię potrawkę cytrynową, wtedy i rosół i mięso są wykorzystane, o taką: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/351121/potrawka-cytrynowa.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak