Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

plocia

Zadanych pytań: 561

14.07.2014 00:14

Dostałam dziś 6 litrów czarnej porzeczki, co proponujecie z nią zrobić ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

14.07.2014 05:55

Dżem i galaretkę, przydadzą się do ciasta i mięsa.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

14.07.2014 07:35

Ja najbardziej lubię z czarnej porzeczki sok :)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.07.2014 08:59

Ja bym szybko ją wykorzystała gdyby mi ktoś zrobił taki prezent.Na pewno zrobiłabym nalewkę,dżem ,sok a najprościej jak masz miejsce w zamrażarce,to ją możesz zamrozić i przez całą zimę będziesz miała i do deserów i do kompotu i do ciasta.

Odpowiedzi (35)

asiczekz

Zadanych pytań: 6

14.07.2014 00:23

Ociupinkę dodaj do ciasta, troszeczkę przeznacz na galaretkę, ciut na dżemik, kapkę na nalewkę, deczko pojeść świeżych i 6 litrów zniknie :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.07.2014 07:31

ja zrobiłabym dżem

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.07.2014 08:04

przepuściłabym przez sokownik i zagotowała w słoiczki

Janina

Zadanych pytań: 159

14.07.2014 08:08

Ja zrobiłam sok przez sokownik . Dżem też jest dobry;)

Janina

Zadanych pytań: 159

14.07.2014 08:08

Ja zrobiłam sok przez sokownik . Dżem też jest dobry;)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

14.07.2014 08:34

ja robię dżem z czarnej porzeczki

Malinka

Zadanych pytań: 302

14.07.2014 08:36

Ja najpierw upiekłabym ciasto, potem zrobiła sok, a resztę przeznaczyła na dżem :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.07.2014 08:55

Zrobiłabym dzemy a z reszty soczek super na zimę do herbatki;)

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

14.07.2014 09:07

Jeśli nie lubisz się przepracowywać to proponuję sok. Dobry zwłaszcza w zimie. Lub galaretkę do słoiczków - dobra do ciast i deserów.

magdziorka6

Zadanych pytań: 365

14.07.2014 09:26

oczywiście dżem i soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak