Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

04.06.2013 15:03

Dostałam seler naciowy. Nigdy go nie jadłam i nie wiem, do czego używać. Proszę o podpowiedzi :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

misia53

Zadanych pytań: 339

04.06.2013 15:33

ja używam tylko do sałatek , może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł na inną potrawę...

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

04.06.2013 15:43

do sałatek głównie ale można też podawać łodygi selera naciowego do różnych dipów ,można też dodawać do zup lub sosów

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

04.06.2013 16:05

ja poza sałatkami podsmażam go również do różnych dań (tak jak cukinię, marchew, itp). Sposób przygotowania jest bardzo prostu i zawarłam go np. w tym daniu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/273111/makaron-ryzowy-z-surimi-na-postumencie-z-warzyw.html. Można go podsmażyć a następnie podduszać z dodatkiem miodu. Polecam - jest naprawdę pyszny

Odpowiedzi (14)

Mniam

Zadanych pytań: 87

04.06.2013 15:07

Głównie do sałatek, ale do kanapki też można schrupać.

Róża1

Zadanych pytań: 7

04.06.2013 15:35

ja też go używam do sałatek, ale też kroję łodygi na kanapki:-)

PasjaSmaku

Zadanych pytań: 0

04.06.2013 16:03

Do sosu bolognese - to jest właśnie to o czym mało osób wie, a robi różnicę :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

04.06.2013 16:19

dziękuję bardzo dla arbuzowo:-) , za super podpowiedzi:-)

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.06.2013 16:42

bardzo lubię taki seler do róznych sałatek ,do sosu do makaronu a szczegulnie młode łodyżki pokrojone drobno na kanapki smakuje super

edyta44

Zadanych pytań: 200

04.06.2013 17:12

przedewszystkim do salatek

teresa18

Zadanych pytań: 502

04.06.2013 17:53

głównie do salatek i do schrupania np z gazpacho

joanna30

Zadanych pytań: 50

04.06.2013 18:39

Można go dodać do sałatek, zup, a także koktajli owocowo warzywnych

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

04.06.2013 18:44

jest chrupiacy i pyszny sam, na surowo, ale można go dodawać wszędzie tam gdzie korzeniowego selera - do zup, do sałatek, do sosów, surówek a nawet koktajli.

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

04.06.2013 20:02

ja jak większość do sałatek i do surówek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak