Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

02.08.2013 09:50

Dostałam wczoraj sporo fioletowej fasolki szparagowej. Czy ona smakuje jak "tradycyjna" fasolka? Do czego jej użyć, by zachować smak? Czy mogę jej używać zamiennie z zieloną i żółtą? :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

02.08.2013 10:26

Fioletowa fasolka w trakcie gotowania zmienia kolor na zwykły zielony, w smaku jest taka sam jak zielona. W tym roku siałam fioletową odmianę Brunhilda... ma trochę bardziej mięsiste strączki ale za to jest włóknista.

JOANNA16

Zadanych pytań: 1

02.08.2013 10:42

ja w tym roku jadłam po raz pierwszy, podczas gotowania zmienia kolor i smakuje tak jak zielona

mufinka79

Zadanych pytań: 303

02.08.2013 10:57

Jadłam fioletową, i ma podobny smak do zielonej, ale niestety podczas gotowania zmienia kolor na ciemny zielony

Odpowiedzi (20)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

02.08.2013 09:51

fioletowej jeszcze nie jadłam - sama jestem ciekawa czy smakuje tak samo jak żółta czy zielona

Renata9

Zadanych pytań: 329

02.08.2013 09:51

chyba jeszcze takiej nie jadlam, wiec Ci nie doradze, ale mysle, ze tez jest smaczna

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.08.2013 09:53

ja kiedyś miałam na działce. smakuje tak samo jak zielona. po ugotowaniu też robi się zielona. możesz jej użyć do tych samych potraw do innych rodzajów :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.08.2013 09:53

oj, miało być "możesz jej użyć do tych samych potraw co fasolki innych rodzajów" ;)

anemon

Zadanych pytań: 163

02.08.2013 09:54

Kiedyś miałam taką fioletową w białe centki, smakowała tak jak każda szparagowa, ale niestety po ugotowaniu traciła swój piękny kolor.

adelajda

Zadanych pytań: 234

02.08.2013 09:55

Alex ma rację smakuje jak zielona jest trochę delikatniejsza

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.08.2013 09:56

muszę się przyznać ze nigdy takiej nie jadłam

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.08.2013 10:03

fioletowa fasolka smakuje bardzo podobnie do żółtej czy zielonej

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

02.08.2013 10:05

Ja nie widzę różnicy w smaku :)

pestka

Zadanych pytań: 424

02.08.2013 10:16

ostatnio na targowisku widziałam fioletową, ale jeszcze jej nie póbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak