Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sasanka

Zadanych pytań: 22

12.12.2013 18:29

Drodzy Doradcy :) lubicie pierogi? jeśli tak to mam do Was pytanie: Jakie ciasto na pierogi lubicie? bo wiadomo, że są dwa obozy :D tych co lubią ciasto z jajkiem i tych co uważają, że lepsze jest właśnie bez jajka. A jak jest u Was? może macie jeszcze jakieś inne przepisy na ciasto?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

12.12.2013 18:54

ja robię bez jajka,ale na pewno z jajkiem sobie wypróbuję:)

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.12.2013 21:16

robiłam z jajkiem i bez, ale wole wersje bez jajka

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

12.12.2013 18:39

Ja robię bez jajka.

Odpowiedzi (38)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

12.12.2013 18:31

Ja robię ciasto z mąki, jajka oraz wody, czasami dodaję odrobinę oliwy.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

12.12.2013 18:32

ja uwielbiam i głównie robię w wersji bez jajka

teresa18

Zadanych pytań: 502

12.12.2013 18:34

wersja bez jaja ale z ciepłą wodą

Romanowka

Zadanych pytań: 28

12.12.2013 18:37

Mąka, woda, olej i czasem pół żółtka.

idealme

Zadanych pytań: 62

12.12.2013 18:40

zarówno ja, moja mama i moja babcia lepimy pierogi z ciasta bez jajka tylko mąka, CIEPŁA woda, szczypta soli i oliwa, Ważne żeby dobrze wyrobić ciasto i je napowietrzyć :) zawsze wychodzi delikatne

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.12.2013 18:42

ja robię z jajkiem :) to jest moje ulubione ciasto :)

sasanka

Zadanych pytań: 22

12.12.2013 18:44

Ja osobiście także wolę z jajkiem :) wydaje mi się bardziej elastycznie od tego zalewanego ciepłą wodą (takie też kilka razy robiłam)

Niki22

Zadanych pytań: 46

12.12.2013 18:46

dla mnie ciasto bez jajka to nie ciasto :0 Jestem za Jajkiem :)

krystyna330

Zadanych pytań: 228

12.12.2013 18:46

moja wersja: jajko, mąka ciepła woda ciasto jest elastyczne i takie pierogi mozna zamrozić, Wersja mąka i ciepla woda tez jest ok, ale pierogi podczas mrozenia pękaja i nadaja sie tylko na swiezo

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.12.2013 18:49

robię czasami z jajkiem ale czasami bez jajka obie wersje dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak