Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata22

Zadanych pytań: 672

06.10.2014 22:41

Dziś w sklepie z ekologiczną żywnością zobaczyłam na półce mąkę kasztanową i kokosową. Czy ktoś z was używał tego typu mąk?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

07.10.2014 13:29

nie spotkałem w sklepach tych mąk

Ola1young

Zadanych pytań: 7

07.10.2014 14:20

nie używamy jeszcze takich

Janina

Zadanych pytań: 159

07.10.2014 14:41

Nie korzystałam z żadnej mąki, a bardzo lubię smaki kokosowe.Ciekawa jestem w jakiej cenie można dostać ?

Odpowiedzi (48)

norweska20

Zadanych pytań: 400

07.10.2014 00:19

ja nie miałam pojęcia o takich makach...a jak była cena- pewnie kosmiczna

Magula

Zadanych pytań: 556

07.10.2014 07:30

własnie jeszcze nie, ale słyszałam o mące kasztanowej i nawet jej szukałam, póki co bezskutecznie

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.10.2014 07:51

słyszałam o takiej mące, ale nigdy jej nie kupowałam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.10.2014 08:05

Też słyszałam o tych mąkach ,ale jeszcze nawet nie rzuciły mi się nigdzie w oczy

dodi

Zadanych pytań: 256

07.10.2014 08:12

nigdy nie słyszałam o takich mąkach

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.10.2014 08:32

ja nie używałam

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

07.10.2014 09:05

o mące kasztanowej nie słyszałam, kokosowej dodaję do naleśników

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.10.2014 09:22

słyszałam o takich mąkach ale osobiście jeszcze nie kupowałam takiej

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.10.2014 09:42

Używałam obu, ale miałam je tylko po jednym małym opakowaniu (kasztanową 200g, a kokosową chyba ok. 400g) - dostałam je od szwagierki, jako składniki do wypieków bezglutenowych - miałam za zadanie upiec coś słodkiego na Wielkanoc dla chłopca chorującego na celiakię. Mąka kasztanowa jak dla mnie jest zbyt ciężka (i niestety dość droga) w wypiekach, ale nadaje się jako składnik zarówno kruchego ciasta, jak i ciast ucieranych lub biszkoptowych. Bardziej przypadła mi do gustu mączka kokosowa - idealna do biszkoptu, muffinek, naleśników, etc. Jeśli miałabym którąś z nich kupić, to byłaby to mączka kokosowa. Niestety w domu nie da się jej uzyskać poprzez zmielenie wiórków kokosowych, bo muszą być one najpierw dokładnie odtłuszczone, a potem wysuszone - da się to uzyskać tylko przemysłowo.

borgia

Zadanych pytań: 89

07.10.2014 09:58

Mąkę kasztanową można też swobodnie użyć do wypieku pieczywa czy też racuszków (czy jak kto woli pancake). A kokosowa świetnie się sprawdzi przy wypieku ciasteczek. Mąka kasztanowa jest bardzo popularna we Francji i we Włoszech. Używają jej wszędzie i chyba do wszystkiego ;).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak