Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

16.02.2014 19:02

Dziś wpadłam mi w ręce taka ciekawostka...test na świeżość drożdży.. Bardzo łatwo można sprawdzić, czy nasze drożdże są świeże. Wystarczy wymieszać je z ciepłą wodą lub mlekiem (w ilości podanej w przepisie) i dodać łyżeczkę cukru. Jeśli w ciągu 10 minut drożdże zaczną się pienić - można ich śmiało użyć!

Odpowiedzi (25)

gibli

Zadanych pytań: 20

17.02.2014 07:31

zawsze robię taki rozczyn, ciepłe mleko lub woda, drożdże , łyżka mąki i cukru troszkę, zawsze wychodza

Janina

Zadanych pytań: 159

17.02.2014 08:47

Dibra rada na sprawdzenie, dzięki;)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

17.02.2014 09:27

zawsze tak robię

margaret

Zadanych pytań: 4

17.02.2014 11:58

robię tak,

borgia

Zadanych pytań: 89

24.04.2014 08:09

Dziwne... ten sposób znany chyba odtąd, odkąd drożdże stały się popularne. Stosowany systematycznie i przez moje Babcie, i wszystkie osoby mające z nimi do czynienia. Pewnie dlatego, że kiedyś kupowało się drożdże, które sprzedający odłamywali z jednej wielkiej - 50 dag kostki. Ich jakość pozostawiała wiele do życzenia i sprawdzanie to był mus. Teraz niekoniecznie - drożdże bardzo świeże więc nie zawsze bawię się w robienie rozczynu. W każdym razie dziwię się, że to nowość... znana od pokoleń.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak