Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.09.2014 17:58

Dzisiaj będąc na zakupach w Lidlu kupiłam między innymi olej z orzechów włoskich w ramach tygodnia francuskiego. Wiem, że jest bardzo zdrowy, chcę go używać do przyrządzania sałatek. Czy Wy macie większe doświadczenie z tym olejem i moglibyście podsunąć inne pomysły do czego jeszcze mogę go używać ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

29.09.2014 08:39

Taki olej używam do surówek i sałatek

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.09.2014 11:12

miałam taki olej wykorzystałam go do sałatek do sosów, polecam do racuchów, naleśników, ciast

paula191919

Zadanych pytań: 54

28.09.2014 22:50

Jeszcze nie miałam takiego oleju ale zapewne dodałabym go do ryby , żeby był ten aromat ; ) Nie wiem czy dobrze kombinuję ale bym wypróbowała tez w taki sposób

Odpowiedzi (23)

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.09.2014 17:58

Proszę o rady, bo mam z tym olejem styczność po raz pierwszy

Habibi

Zadanych pytań: 690

28.09.2014 18:06

Bardzo lubię ten olej zarówno do surówek, sałatek jak i np do makaronu czy ryżu (bez obróbki termicznej) - jest smaczny, ale trzeba go zużyć dopóki jest świeży, bo lubi zjełczeć po kilkunastu tygodniach przechowywania! Po pierwszy, zakupie (kilka lat temu) właśnie musiałam go z bólem wyrzucić (kupiłam podobno świeży, a po 2,5 m-ca już był zjełczały) - dobrze go przechowywać w ciemnej i chłodnej szafce, chociaż sam jest zazwyczaj w ciemnobrązowej butelce. Dodawałam go do zup miksowanych na krem, do past z ciecierzycy, fasoli czy grochu, do skropienia upieczonych warzyw...

joanna30

Zadanych pytań: 50

28.09.2014 18:17

Byłam w Lidlu ale go nie widziałam:( ciekawa jestem jego smaku!

irenka

Zadanych pytań: 888

28.09.2014 18:45

jeszcze nie używałam oleju z orzechów włoskich

Janina

Zadanych pytań: 159

28.09.2014 19:21

Nie miałam jeszcze nigdy takiego oleju, ale myślę, że to jest nazwałabym wykwintny olej. Na pewno jest smaczny, bo przecież orzechy włoskie są pyszne w smaku, więc olej też musi być dobry. Muzę się wybrać i zakupić z ciekawości do wypróbowania;)

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.09.2014 19:31

Ja również nie miałam go nigdy ale przy kolejnej wizycie w Lildu zobaczę czy go dostanę ... :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.09.2014 19:50

Dzisiaj mama była u mnie na obiedzie i przyniosła mi taki olej ,zrobiłam surówkę ,bardzo nam smakowała z tradycyjne zrobiła się jakaś inna,ale wszystkim smakowała , już teraz wiem do czego będę ją stosować

pestka

Zadanych pytań: 424

28.09.2014 19:56

takiego oleju jeszcze nie jadłam

Alex_M

Zadanych pytań: 119

28.09.2014 20:00

kupiłam ten olej 2 tygodnie temu i też szukam pomysłów do wykorzystania go. na pewno dodam go do hummusu i surówek :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.09.2014 20:09

Bardzo Wam Wszystkim dziękuję za odpowiedz, wynagradzam Was "plusikami" :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak