Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.09.2016 14:45

Gotowałam bigos.W osobnym garnku mam wywar i grzyby ,chciałabym przeznaczyć na zupę grzybową .Teraz pytanie czy ten wywar się mrozi czy mogę trzymać go w lodówce i ile czasu ,bo zupę chcę dopiero gotować wtorek, środa .

Odpowiedzi (40)

irenka

Zadanych pytań: 888

25.09.2016 18:10

lepiej zamrozić

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

25.09.2016 18:33

możesz trzymać w lodówce nic się nie stanie

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.09.2016 18:42

możesz trzymać, ale najlepsza zupka jest na świeżym wywarze

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.09.2016 18:48

Dziękuję za Wasze rady w sumie to mam jeszcze parę suszonych słoików z grzybami, może faktycznie zrobię ze świeżego wywaru.

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.09.2016 19:06

Najbezpieczniej jest zamrozić, przynajmniej ja bym tak zrobiła.

Janina

Zadanych pytań: 159

25.09.2016 19:31

Jak gotuję bigos, to grzyby wrzucam do garnka z kapustą nie gotuję oddzielnie. Wywar możesz zamrozić, będzie bezpieczniej;))

Janina

Zadanych pytań: 159

25.09.2016 19:31

Jak gotuję bigos, to grzyby wrzucam do garnka z kapustą nie gotuję oddzielnie. Wywar możesz zamrozić, będzie bezpieczniej;))

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

25.09.2016 19:38

włożyłabym do lodówki ;)

kd045

Zadanych pytań: 7

25.09.2016 19:49

myślę, że w lodówce nic z wywarem nie powinno się stać ;]

miffiss

Zadanych pytań: 0

25.09.2016 19:57

w lodówce nic mu się nie stanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak