Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.08.2013 15:42

gotowałam na wkładzie do pary i przypaliłam mój ulubiony garnek, woda wyparowała a garnek sie grzał....czy i jak go uratować i usunąć spalenie z dna?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.08.2013 15:45

soda oczyszczona z cifem może pomoże .

berys18

Zadanych pytań: 1434

25.08.2013 17:30

jak soda i druciak nie pomoże, to już chyba nic

Janina

Zadanych pytań: 159

25.08.2013 19:52

Soda, gorąca woda - zalać, zagotować i zostawić na parę godzin, próbować czyścić;)

Odpowiedzi (11)

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.08.2013 15:43

spróbuj wymyć sodą oczyszczoną

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.08.2013 15:49

właśnie posypałam grubo sodą, trochę kwaskiem i trochę wrzątku...poczekam jakiś czas, zobaczę czy coś zejdzie

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

25.08.2013 15:54

także polecę sodę oczyszczoną

idealme

Zadanych pytań: 62

25.08.2013 16:00

spróbuj namoczyć kilka godzin a potem z płynem i druciakiem szorować :)

Zuzia1

Zadanych pytań: 2

25.08.2013 17:13

Widziałam ostatnio w TV, że można użyć proszku do pieczenia. Trzeba wlać wodę do garnka i wsypać proszek do pieczenia i to wszystko gotować.

artur7

Zadanych pytań: 1324

25.08.2013 19:56

srodek do przypalen polecam

treonina

Zadanych pytań: 1213

25.08.2013 20:25

możesz spróbować również jakiegos specjalnego środka do przypalonych garnków jeśli naprawdę bardzo Ci na nim zależy...

msmors

Zadanych pytań: 91

25.08.2013 20:59

czyścić sodą oczyszczoną z dodatkiem płynu do naczyń. Najlepiej wyszorować druciakiem

anemon

Zadanych pytań: 163

25.08.2013 21:18

Myślę, że to zależy jaki to jest, a właściwie z czego to jest garnek, ale niestety jest duża szansa, że garnek będzie nadawał się jedynie do wyrzucenia.

Róża1

Zadanych pytań: 7

25.08.2013 21:32

ja dałam dużo soli kuchennej i gorącą wodą zalałam , a później to podgrzewałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak