Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Goya

Zadanych pytań: 1385

25.04.2016 22:18

Gotujecie zupy na wywarze z kością, czy na samych warzywach?

Odpowiedzi (42)

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.04.2016 10:03

Na samych kościach wołowych czy wieprzowych już bardzo dawno nie gotowałam, a na samych porcjach drobiowych wcale nie gotuję, wolę kupić całe ćwiartki drobiowe, które cenowo i tak są zbliżone do kości, a ostatnio u nas były tańsze od kości od schabu kosztując 2,99/kg a kości 4,50 ;) Najczęściej gotuję wszelkie wywary na udkach (ćwiartkach lub całym kurczaku), na wędzonych mięsach lub surowej kiełbasie, a jeśli uda mi się kupić wędzoną golonkę to jeszcze lepiej. Często kupuję też mięso z golonki bez skóry i kości. Nawet warzywne zupy bardziej smakują mi na rosole, zarówno kremy, jak i pomidorowa czy ogórkowa.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

26.04.2016 10:29

różnie czasami na mięsie a czasami na samych warzywach

mysza75

Zadanych pytań: 96

26.04.2016 10:38

na wywarze z kością gotuję, ale też same warzywne

Benita

Zadanych pytań: 1

26.04.2016 11:08

Zależy jaką zupę gotuję, czasami na mięsie z kością, czasami sam wywar warzywny.

Ela427

Zadanych pytań: 12

26.04.2016 11:17

najczęściej robię zupy na wywarach mięsmo -warzywnych

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

26.04.2016 11:46

lubię zupy na wywarach z mięska

halina17

Zadanych pytań: 271

26.04.2016 11:49

Rzadko gotuję zupy na kościach , przeważnie gotuję na wywarach warzywnych.

Janina

Zadanych pytań: 159

26.04.2016 11:53

Zupy gotuję na wywarach warzywnych;))

pestka

Zadanych pytań: 424

26.04.2016 13:29

na samych kościach ostatnio zup nie gotuję - najczęściej na skrzydełkach lub na wywarach warzywnych

Ola1984

Zadanych pytań: 295

26.04.2016 14:03

Z reguły zupy gotuję na rosole, ten z kolei jest esencjonalny, z 3-5 gatunków mięs.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak