Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania321

Zadanych pytań: 179

04.10.2014 12:08

Grzyby mrozicie surowe czy obgotowane?

Odpowiedzi (26)

Janina

Zadanych pytań: 159

04.10.2014 14:04

Próbowałam mrozić zaparzone i surowe i powiem szczerze, że nie chcę innych grzybów mrożonych jak surowe. Po odmrożeniu są jak obrane z lasu. Zalewam tylko na chwilkę wrzątkiem, szybko się odmrażają i jeszcze raz przelewam wodą i do garnka. Są tak świetne i chrupiące a przede wszystkim nie tracą na wyglądzie, są całe i się nie rozwalają tak jak obgotowane. Naprawdę polecam spróbujcie zamrozić grzybki surowe;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

04.10.2014 14:19

zazwyczaj obgotowane bo surowe są jak papier po rozmrożeniu

irenka

Zadanych pytań: 888

04.10.2014 15:42

ja mrożę obgotowane w lekko osolonej wodzie

Izka192

Zadanych pytań: 419

04.10.2014 15:45

obgotowane 2 razy

Lis

Zadanych pytań: 56

04.10.2014 15:51

Mrożę obgotowane grzyby:)

Ela15

Zadanych pytań: 1414

04.10.2014 16:13

zawsze obgotowane

ada.la

Zadanych pytań: 39

04.10.2014 19:53

zawsze surowe

inka2012

Zadanych pytań: 3

04.10.2014 20:07

mrożę zawsze podgotowane.

pestka

Zadanych pytań: 424

04.10.2014 20:55

zawsze obgotowuję przed mrożeniem

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

04.10.2014 22:56

lekko obgotowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak