Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.06.2014 16:24

Hej dziewczyny. Jak często robicie w domu śledzie? Preferujecie na słodko czy na kwaśno?

Najlepsze odpowiedzi (3)

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.06.2014 16:52

No ja dzisiaj robiłam, kiedyś znalazłam super przepis w internecie przez przypadek na śledzie w śmietanie na słodko z jabłkiem i cytryną. Są pyszne ; )) I tak z ciekawości się pytam. Kiedyś w jakimś programie pani Magda Gessler robila śledzie w jakieś panierce na patelni ale nie wiem jaki totyp...

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

16.06.2014 17:11

wolimy raczej na kwaśno na słodko nie przepadamy a przyrządzam dosyć często w lecie rzadziej :)

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.06.2014 16:41

No ja dzisiaj robiłam, kiedyś znalazłam super przepis w internecie przez przypadek na śledzie w śmietanie na słodko z jabłkiem i cytryną. Są pyszne ; )) I tak z ciekawości się pytam. Kiedyś w jakimś programie pani Magda Gessler robila śledzie w jakieś panierce na patelni ale nie wiem jaki totyp...

Odpowiedzi (52)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

16.06.2014 16:29

ja robię tylko na święta i tym podobne okazje, robię zwykle marynowane z cebulką więc na kwaśno, zdarza się też w śmietanie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.06.2014 16:31

W lecie bardzo rzadko ale w okresie zimowym nadrabiam i często robię, najczęściej na kwaśno lub w śmietanie

Lidzia

Zadanych pytań: 21

16.06.2014 16:34

Robię sałatkę śledziową z suszonymi grzybami na wigilię (http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/12/saatka-sledziowa.html) - wyborna. Poza tym śledzie w oleju z cebulką, w śmietanie, majonezie. Za śledziami na słodko - nie przepadam.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

16.06.2014 16:35

Robię sałatkę śledziową z suszonymi grzybami na wigilię (http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/12/saatka-sledziowa.html) - wyborna. Poza tym śledzie w oleju z cebulką, w śmietanie, majonezie. Za śledziami na słodko - nie przepadam.

Konczi

Zadanych pytań: 632

16.06.2014 16:43

czasami trudno określić tak 2-3 razy w miesiącu i wolę na kwaśno :D

pestka

Zadanych pytań: 424

16.06.2014 16:44

lubię śledzie w śmietanie lub w różnych sałatkach śledziowych - latem jem je rzadziej

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

16.06.2014 16:44

ja robię dosyć często,u mnie są one pochłaniane w dosyć dużych ilościach,ograniczamy się tylko w okresie letnim:)

adelajda

Zadanych pytań: 234

16.06.2014 16:54

Ja rzadko robię śledzie specjalnie nie przepadam za nimi :) Ale jak już to na kwaśno robię:)))

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.06.2014 17:02

A kto wie jak się przyrządza te śledzie w panierce, co podobno długo mogą leżeć już gotowe zrobione w słoiku?

paula191919

Zadanych pytań: 54

16.06.2014 17:03

Bo ja to młoda jestem, i się uczę. Lubię gotować coś robić w kuchni więc staram się odkrywać nowe smaki. Choć nigdy nie spróbuję owoców morza.......

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak