Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

30.05.2014 15:58

I czy młoda kapusta, zrobiona na kiszoną do słoików, też da radę do zimy? Jeżeli ktoś ma wprawę w kiszeniu to chętnie poproszę o jakiś przepis :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.05.2014 20:53

Młoda kapusta to jest świetny pomysł żeby ja zakisić ale do jedzenia na bieżąco. Nie może być za długo bo robi się miękka. Około 2-3 miesiące możesz ją trzymać. tu masz przepis na kapustę zimową ale robi się sie tak samo młodą http://www.doradcasmaku.pl/przepis/300637/kiszona-kapusta.html

Janina

Zadanych pytań: 159

30.05.2014 21:44

Młoda kapusta nie nadaje się do kiszenia na zimę. Możesz sobie zakisić do zgotowania na bieżąco;)

Róża1

Zadanych pytań: 7

30.05.2014 21:48

też myślę , że tak długo nie wytrzyma :-) , trzeba zrobić małą ilość :-)

Odpowiedzi (13)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

30.05.2014 16:09

też chętnie poznam przepis, bo taka domowa kapustka zimą jest tysiąc razy lepsza niż ta ze sklepu, a nie mam warunków do trzymania kapusty w beczkach

Niki22

Zadanych pytań: 46

30.05.2014 16:11

niestety nie pomogę bo taką mam tylko w beczce :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

30.05.2014 16:32

Można kapustę poszatkować, dodać trochę marchwi, soli, liścia laurowego, zostawić około tygodnia przykrytą do podkiszenia, mieszając ją co dziennie, a potem przełożyć do litrowych słoików, dając pod wieczko folię aluminiową i zakręcić. Przepis mam w swojej księdze przepisów. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/82715/kapusta-kiszona-w-sloiku.html

anemon

Zadanych pytań: 163

30.05.2014 18:24

Nie, nie wytrzyma tak długo. Możesz zakisić młodą kapustę, ale tylko taką ilość, którą będziesz w stanie zjeść na bieżąco w krótkim czasie po tym jak kapusta ukisi się.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

30.05.2014 21:53

taka młoda owszem jest dobra do kiszenia ale tylko na bieżąco do zimy nie wytrzyma zrobi się czarna i będzie do wyrzucenia

misia53

Zadanych pytań: 339

30.05.2014 22:32

Teraz po prostu nie opłaca się kisić młodej kapusty , bo jest droga i ta kapusta nie nadaje się do kiszenia. Kisi się odmiany póżniejsze .

kuklik

Zadanych pytań: 604

30.05.2014 22:58

nie mam przekonania co do kiszenia wszesnej kapusty kiszę zawsze średnio-wczesną i późną

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.05.2014 23:29

nie robiłam takiej jeszcze i nie wem czy się nadaje

Marta1986

Zadanych pytań: 859

30.05.2014 23:55

mloda raczej nie

Motorek

Zadanych pytań: 1446

31.05.2014 08:05

nie wytrzyma

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak