Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

14.07.2013 20:41

Ile dalibyście cukru na 1 litr soku z czarnej porzeczki uzyskanego z sokownika?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

14.07.2013 20:45

hmmm myślę że z 6-7 łyżek może dodawaj stopniowo i kosztuj ???

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

14.07.2013 21:03

Uważam, że warto dosypywać powoli i próbować.

Mniam

Zadanych pytań: 87

14.07.2013 20:43

Czarna porzeczka jest bardzo kwaśna, ale nie chciałabym żeby zrobiła się galaretka.

Odpowiedzi (16)

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.07.2013 20:45

myśle, żę ok. 1 szklanki

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.07.2013 20:46

a ja bym próbowała i stopniowo dodawała

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.07.2013 20:47

zawsze sypię prosto z torebki mieszam i sprawdzam jaki jest smak czy trzeba jeszcze dosypać.

okrysia

Zadanych pytań: 79

14.07.2013 20:47

no właśnie jak robiłam galaretkę to dawałam na 1 litr soku 1 kg cukru, wiec żeby sie nie zrobiła galaretka daj pół kilo i zobaczysz, ale czarna porzeczka zawiera duzo pektyn to galaretka i tak może sie zrobić, musisz pobróbowac.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

14.07.2013 20:49

wydaje mi się tak jak berys18, że ok 1 szklanki, ale najlepiej próbować i w razie czego dosypać

Anna133

Zadanych pytań: 143

14.07.2013 21:00

ja daję połowę tego ile jest soku czyli na 1l 500g cukru , choć bedzie pewno kwaśne ,ale inaczej bedzie galaretka

ZEWA

Zadanych pytań: 190

14.07.2013 21:01

Dobrze jest dosypywać partiami i próbować pod swój smak czy lubimy bardzo czy mniej słodkie.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

14.07.2013 21:05

Trzeba sypać i próbować, tak jest najlepiej :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.07.2013 21:09

ja osobiście sypałabym cukier do smaku tak radzą niektóre użytkowniczki czyli partiami :)

ana00

Zadanych pytań: 231

14.07.2013 21:10

0,5 ale lepiej popróbować i dosypać w razie czego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak