Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.08.2014 16:31

Ile gotujecie grzyby prosto z lasu aby ugotowac zalewajkę ?Rozumiem ,że najpierw gotujecie pokrojone i oczyszczone?

Odpowiedzi (17)

ice cubes

Zadanych pytań: 0

30.08.2014 00:19

trudno powiedzieć ile, nie patrzę na zegarek po prostu próbuję

marta19

Zadanych pytań: 41

30.08.2014 00:56

zazwyczaj ok 30 minut

Klausia

Zadanych pytań: 251

30.08.2014 01:02

Ja gotuję do miękkości. Trwa to dość szybko 20-30minut.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

30.08.2014 08:59

A ja grzyby świeże podsmażam na maśle, potem gotuje już w zupie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

30.08.2014 09:29

ale mam ochotę na zalewajkę na grzybkach ehh... Gotuję około 45 minut a później z ziemniakami do ich miękkość

Habibi

Zadanych pytań: 690

30.08.2014 11:04

@Margo1 - ja w sumie ich nie gotuję osobno, aby odlać potem wodę z całym smakiem - gotuję jako wywar z przyprawami, osobno ziemniaki i łączę razem z wywarami, albo od razu gotuję razem z ziemniakami w kosteczkę i zajmuje to nie więcej, niż 30 minut zaczynając od zimnej wody. Szkoda by mi było wylewać aromatyczny wywar grzybowy :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

30.08.2014 12:25

ja też dwa razy nie gotuję grzybów,dobrze je myję,kroję i gotuję dodając przyprawy,czasami je przesmażam ż cebulką,marchewką i kiełbaską i dopiero zalewam bulionem,dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuje razem.W całości ok 1 godzinki zupa gotowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak