Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

jussta

Zadanych pytań: 36

18.07.2013 09:55

Ile macie w domu rodzajów octu i który do czego używacie?

Odpowiedzi (32)

msmors

Zadanych pytań: 91

18.07.2013 10:08

mam balsamiczny, cytrynowy, spirytusowy.

msmors

Zadanych pytań: 91

18.07.2013 10:09

wg mnie ocet balsamiczny jest najlepszy do sałatek. często go używam

Janina

Zadanych pytań: 159

18.07.2013 10:11

Mam zwykły spirytusowy, winny, jabłkowy i balsamiczny.

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.07.2013 10:11

msmors;) własnie dziękuję jeszcze go nigdy nie miałam muszę kupić sobie.

ana00

Zadanych pytań: 231

18.07.2013 10:11

zwykły, winny

borgia

Zadanych pytań: 89

18.07.2013 10:12

Wzięłam się i policzyłam. Gosia mi przypomniała, że mam jeszcze spirytusowy na półce do przetworów na zimę. Poza nim jeszcze 7. Winny z jabłek, z czerwonego wina, biały balsamiczny i dwa ciemne - figowy i gruszkowy (polecam ogromnie, bo są przepyszne). Używam do sałatek i marynat mięsnych, lub do deserów zagęszczając balsamiczny z owoców. Poza tym ryżowy - w kuchni azjatyckiej mający swoje miejsce - i od brata robiony domowo ocet jabłkowy, z którego śmiało korzystam jeśli potrzebuję zrobić jakiś chutney lub zwyczajnie zamarynować winogrona. Przyznaję: mam bzika na punkcie octów i olejów.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

18.07.2013 10:20

Mam jabłkowy i balsamiczne 2 smakowe, ale używam bardzo rzadko.

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

18.07.2013 10:26

jabłkowy winny i spirytusowy, do przetworów sałatek mięsa

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

18.07.2013 10:27

ja używam głównie balsamicznego. inne są do użytku żony :)

aisoglam

Zadanych pytań: 321

18.07.2013 10:29

Używam najczęściej octu balsamicznego do sałatek, zalew, marynat. A i ocet spirytusowy się znajdzie i stosuję go do przetworów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak