Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

okrysia

Zadanych pytań: 79

20.12.2015 13:05

Interesuje mnie wykonanie farszu do uszek. Co dodajecie oprócz grzybów i przypraw, konkretnie mi chodzi: czy bułka tarta, czy kasza manna, czy nic, czym go dodatkowo zbijacie? tak czytam, to tyle różnych pomysłów, że juz nie wiem co wybrać?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

21.12.2015 23:29

ja dodaję troszkę kapusty kiszonej

bietka

Zadanych pytań: 563

21.12.2015 10:29

ja daję grzybki i cebulkę i marchewkę podsmazoną, sól i pieprz i tyle

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

21.12.2015 14:41

grzyby, cebulka, przyprawy i wystarczy

Odpowiedzi (40)

Dorota37

Zadanych pytań: 468

20.12.2015 13:20

Może być kapusta z grzybami ale rozdrobniona mocno.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

20.12.2015 13:29

Farsz można zmielić w maszynce do mięsa chociaż ja osobiście wolę większe kawałki- grzyby i kapustę kroję dość drobno nożem, przesmażam na patelni tak długo aż farsz będzie miękki a płyn odparuje i studzę - farsz jest dość zwarty i nie wypływa z uszek czy pierogów.

Futka

Zadanych pytań: 2

20.12.2015 13:34

Ja farsz robię z suszonych grzybów i podsmażonej cebulki. Wszystko odpowiednio przyprawione i zmielone. Bułki nie dodaję, gdyż lubię czuć intensywny smak grzybów :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.12.2015 13:38

tez dodaję odrobinę kiszonej kapusty bardzo drobno pokrojonej

pestka

Zadanych pytań: 424

20.12.2015 14:00

uszka robię z samych grzybów, nic więcej nie dodaję

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

20.12.2015 14:05

Ja zawsze robię część uszek z samymi grzybami i część z kapustą i grzybami, bardzo drobno siekam, podsmażam z cebulką aż płyn wyparuje i nic nie dodaję oprócz przypraw

adelajda

Zadanych pytań: 234

20.12.2015 14:05

Dodaję nie wielką ilość smażonej cebuli

ben-ka

Zadanych pytań: 459

20.12.2015 14:22

Do farszu z suszonych grzybów dodaję podsmażoną cebulę, doprawiam dość ostro solą i pieprzem, oprócz tego nie dodaję nic.

Janina

Zadanych pytań: 159

20.12.2015 14:50

Zawsze dodaję uduszoną cebulkę i kapustę słodką drobno posiekaną;))

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

20.12.2015 16:03

gotuję grzyby,w tej samej wodzie gotuję kapustę(po wyjęciu grzybów) . siekam drobno ugotowaną kapustę,grzyby oraz dodaję podsmażone pieczarki z cebulką.dodaję tylko pieprz i sól.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak