Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mysza666

Zadanych pytań: 371

19.02.2014 14:42

Jadacie i robicie ogony, uszy czy ozory? Mam ochotę zrobić uszy, po obejrzeniu pewnego programu... danie wyglądało pięknie ;) Tylko gdzie to zdobyć? Chyba gdzieś zamówię

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.02.2014 15:36

nie jadam ogonów, ozorów nie moje smaki i klimaty

Alex_M

Zadanych pytań: 119

19.02.2014 15:24

uwielbiam ozorki w sosie tatarskim. moja mama takie robiła. mięso ozorków jest chude i delikatne, ale niestety ja nie jestem w stanie ich dotknąć ;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

19.02.2014 14:49

robimy gulasz z ozorów, ale trzeba z nich ściągnąć skórę i to robi mi mąż

Odpowiedzi (29)

2milutka

Zadanych pytań: 134

19.02.2014 14:49

bleee..ja nie lubię:(

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

19.02.2014 14:54

teściowa często robiła zupę na ogonach a ja nigdy ich nie kupowałam jakoś mi nie po drodze z nimi:)

mysza666

Zadanych pytań: 371

19.02.2014 14:58

W ogonach to dużo "kleju" jest nie? ;)

Beatris

Zadanych pytań: 43

19.02.2014 15:01

Ozorki lubię, chociaż sama ich nie gotuję. Ogony nie dla mnie. Uszy dodajemy jak gotujemy kaszubski zylc, żeby "wytopić" z nich substancję żelującą, a potem wyciągamy z wywaru i dajemy pieskowi.

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.02.2014 15:04

nie robię takich rzeczy, już sama nazwa mnie odstrasza

Milka100

Zadanych pytań: 76

19.02.2014 15:05

ozory w galarecie lub sosie musztardowym,

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

19.02.2014 15:08

Uwielbiam ozory w każdej postaci :)

caralajna

Zadanych pytań: 435

19.02.2014 15:11

ja nie jem, ale myślę, że jak już się zabija świnkę to trzeba ją zjeść całą jak się da :) podobno policzki też są pyszne.. nie wiem

pestka

Zadanych pytań: 424

19.02.2014 15:11

tych podrobów nie jadam

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

19.02.2014 15:12

Sama jadam tylko czasem zupę ogonówkę, ale uszy najlepiej kupić u rzeźnika na rynku. Zazwyczaj razem z całą głową daje się je do salcesonu, ale jak poprosisz, pewnie zostawi. Problem jeszcze w tym, że często świniom obcina się w młodości uszy i ogony, bo potem je sobie nawzajem odgryzają w hodowli.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak