Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AgaS10

Zadanych pytań: 650

03.03.2015 08:18

Jag gotujecie taki czysty barsz czerwony?

Najlepsze odpowiedzi (3)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

03.03.2015 08:24

Na wywarze ,mogą być jakieś kości wieprzowe i dodać kwasku lub octu aby barszcz nie utracił koloru,przyprawić solą pieprzem

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.03.2015 08:27

gotuje na wywarze warzywnym i burakach

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

03.03.2015 08:33

włoszczyzna,,buraki ,przyprawy,jabłka.Dość długo gotowany i przecedzony na koniec.Robię dość pikantny.Nie dodaję żadnych koncentratów

Odpowiedzi (16)

AgaS10

Zadanych pytań: 650

03.03.2015 08:21

Ja daję sporo buraków, trochę soli i trochę cukru. Długo gotuję i zaprawiam białym barszczem takim z butelki. Do tego tłuczone ziemniaki okraszone skwarkami z boczku. U mnie uwielbiamy taki barszcz:)

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

03.03.2015 08:26

Nie gotuje.

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.03.2015 08:32

gotuję na wywarze z warzyw dodając dużą ilością buraczków i sok z buraków świeżo wyciśnięty

Janina

Zadanych pytań: 159

03.03.2015 08:36

Gotuję na burakach z warzywami. Mam również barszcz kiszony z buraków z dodatkiem marchwi, czosnku, liścia laurowego i z tego jest super barszczyk;)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

03.03.2015 08:41

Jak postny, to same warzywa, ale nigdy do barszczu czerwonego nie dodaję białego barszczu.......

Janina

Zadanych pytań: 159

03.03.2015 08:43

Gotuję na burakach z warzywami. Mam również barszcz kiszony z buraków z dodatkiem marchwi, czosnku, liścia laurowego i z tego jest super barszczyk;)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

03.03.2015 08:58

Ja nie lubię barszczu czerwonego

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

03.03.2015 09:02

gotuje na włoszczyźnie

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.03.2015 09:39

Ja to obieram buraki ,kroje w półplasterki wrzuam do garnka zalewam wodą im więcej buraków tym bardziej barszczyk jest czerwieńszy. dodaję 2 łyżeczki cukru, pół łyżeczki soli , szczypte kwasku i gotuje aż buraki beda miękkie .Na koniec zalewam dla gestości i kwaskowości barszczem białym .

borgia

Zadanych pytań: 89

03.03.2015 11:04

Zaczynam od kiszenia - żaden inny tak mi nie smakuje. Gdy się ukisi, to gotuję parę startych buraków osobno. Zimową porą, czyli tuż przed Wigilią gotuję suszone buraki - są bardzo dobre. Mieszam przecedzone oba barszcze i doprawiam. Jak mam wędzonkę - na tej bardzo lubię - to oczywiście buraki gotuję w minimalnej ilości wody, dolewając wędzonkę. Zmieszanych razem nie gotuję, tylko mocno podgrzewam. A gotujące się buraki doprawiam delikatnie sokiem z cytryny. Zachowują kolor i wyostrza im się smak. I na koniec robię to samo, ale tylko wtedy, gdy barszcz jest mało kwaskowaty. Bo cytryna u mnie jest wszędobylska, a buraki bywają bardzo słodkie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak