Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirecka12

Zadanych pytań: 66

06.02.2016 14:13

Jak długo gotujecie rosół, i co dodajecie do niego oprócz marchewki selera, pietruszki....

Odpowiedzi (42)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.02.2016 21:53

Powyżej 3 godz. na małym ogniu. A dodaję w zależności jaki smak chcę uzyskać: pietruszkę /korzeń i natkę w pęczku/, seler. por, ziele angielskie, liście laurowe, przypaloną nad ogniem cebulę, czasem dodaję szczyptę kurkumy lub kawałek ostrej papryczki lub ząbki czosnku.

misia53

Zadanych pytań: 339

06.02.2016 22:27

Jedynie Stenka słusznie zauważyła ,że czas gotowania zależy od gatunku mięsa . Różnie więc gotuję w zależności jakie posiadam mięsko . Z wołowiną znacznie dłuzej ale 4 godzin nigdy nie gotowałam , 2,5 godz. najdłużej.

Ela427

Zadanych pytań: 12

06.02.2016 22:34

Około 3 godziny.Zalewam mięso zimną wodą ,dodaję marchewkę,, pietruszkę,seler, liść kapusty, lubczyk, cebule i gotuję na wolnym ogniu...Jest klarowny i pyszny :D

Iwusia

Zadanych pytań: 242

06.02.2016 23:12

Gotuję około 3 godz. na małym ogniu, tak żeby tylko pyrkało. Dodaję warzywa - marchewkę, pietruszkę, seler, pora, opieczoną cebulę, oraz przyprawy liść laurowy, ziele angielskie, natkę pietruszki ewentualnie lubczyk. Gotuję zawsze na min. 2 rodzajach mięska.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

07.02.2016 18:12

Rosół gotuję z 2 godziny na wolnym ogniu. Dodaje do niego : marchew, pietruszkę, seler, cebulę, por, zieleninę-koper, pietruszkę, lubczyk związaną sznurkiem, ziele angielskie, liście laurowe, czosnek, pieprz ziarnisty.

Madzai

Zadanych pytań: 7

07.02.2016 18:47

Dodaję cebulę jeszcze, a gotuję 3 godziny na małym ogniu, dzień wcześniej.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

07.02.2016 20:48

Różnie zależy od mięsa, bo jak kura wiejska to nawet 2-3 godziny.

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.02.2016 11:26

dodaje por, lubczyk, natkę pietruszki i gotuję na bardzo wolnym ogniu około 3 godziny, dodaję wołowinę, kurczaka, liście selera jak mam, cebulkę

ice cubes

Zadanych pytań: 0

08.02.2016 12:43

Kawałek kapusty i jednego pomidora :P

Damiano

Zadanych pytań: 0

08.02.2016 16:22

dodaję cebulę, lubczyk, por, gotuję ok. 4 godzin na wolnym ogniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak