Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.02.2015 10:19

Jak dlugo mozna przechowywac bialka jajek w lodowce. Ja mam kilkudniowe i nie wiem czy mozna jeszcze przerobic je na bezy czy juz lepiej nie ryzykowac

Najlepsze odpowiedzi (3)

kasiaw

Zadanych pytań: 470

22.02.2015 10:27

ja bym nie ryzykowała to są tylko jajka i nie trudno się zatruć

bogna61

Zadanych pytań: 0

22.02.2015 10:35

potwierdzam lepiej wyrzuć i zrób ze świeżych nie warto ryzykować

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

22.02.2015 10:42

ja jeśli nie zużyję białek to je zamrażam, później robię z nich bezy, ale jeśli trzymałaś białka tak po prostu w lodówce kilka dni to może nie ryzykuj

Odpowiedzi (25)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

22.02.2015 10:32

w sumie to wlasnie przed chwila wlasnie to zrobilam :) dla 3 bialek nie warto pozniej w szpitalu ladowac..

renika

Zadanych pytań: 0

22.02.2015 10:37

nie używaj ich lepiej

Asia130

Zadanych pytań: 12

22.02.2015 10:38

nie polecałabym już ich użyć

Renataj

Zadanych pytań: 1275

22.02.2015 10:43

Ja białka przechowuję w lodówce góra dwa dni i wykorzystuję np. do smarowania ciasta drożdżowego. Jeśli wiem, że białek od razu nie wykorzystam to je zamrażam i później wykorzystuję większą ilość np. do zrobienia bezy.

Janina

Zadanych pytań: 159

22.02.2015 10:43

Jeżeli są białka ze świeżych jajek to można bez problemu przetrzymać kilka dni i zużyć, natomiast jeżeli są to jajka sklepowe to raczej zużywać na bieżąco;)

Renata9

Zadanych pytań: 329

22.02.2015 10:50

najlepiej je wyrzucić, następnym razem białka możesz zamrozić, wtedy nie będzie ryzyka, że się możesz zatruć

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.02.2015 10:53

Ja na twoim miejscu bym ich nie trzymała

Skotka

Zadanych pytań: 0

22.02.2015 11:03

Ja świeże białka mrożę i nawet po kilkunastu dniach wykorzystuję do wypieków

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.02.2015 11:16

tak jak Stotka mroże białka jak mam więcej jak stoją parę dni w lodówce to robi się z nich woda

Pyszota

Zadanych pytań: 85

22.02.2015 11:31

myślę że ok. 3 dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak