Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

13.01.2012 14:28

Jak długo można przechowywać kłącze imbiru? w jaki sposób najlepiej to robić?

Odpowiedzi (3)

elwal

Zadanych pytań: 610

13.01.2012 14:55

Ja swój trzymam w lodówce, nie wysycha i nie więdnie tak szybko. Natomiast próbowałam wkładać do wody samą końcówką, wtedy szybko zgnił. Jak mam go więcej, a używam zimą np. do herbaty, to kroję w plasterki i zamrażam.

Cynowa_Beata

Zadanych pytań: 32

13.01.2012 14:59

Jeśli kupi się ładny imbir (gładka skórka i mocno rozgałęziony)to jest żywotny nawet 3 tygodnie ale nie wolno go chować do wilgotnej lodówki czy trzymać w plastiku, ja swój kładę zawsze na lnianej ściereczce na parapecie, a używam cały czas i do większości potraw. I taki sposób żeby imbir sobie oddychał dobrze się sprawdza, jedyny problem że po jakimś czasie zaczyna puszczać pędy , wiec jak już za bardzo się zeschnie wkładam go do doniczki i mam ładną roślinkę.

elwal

Zadanych pytań: 610

13.01.2012 15:38

U mnie jest bardzo ciepło i szybko wysycha pozostawiony na wierzchu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak