Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

14.10.2013 18:16

Jak długo można przechowywać sok jabłko - marchewkowy zrobiony w sokowirówce?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.10.2013 19:20

w lodowce do 24 godzin

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.10.2013 18:34

najlepiej robić świezy codziennie alemyslę ze jeden dzień w lodówce też mu nie zaszkodzi

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

14.10.2013 18:20

najlepszy jest zaraz po zrobieniu a jeżeli chodzi o przechowanie to najwyżej 24 godziny

Odpowiedzi (29)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

14.10.2013 18:18

oczywiście będę go przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętych pojemnikach. chciałbym zrobić większą ilość abym nie musiał codziennie używać sokowirówki

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

14.10.2013 18:22

tak jak pisze Grażyna,góra 24 godz. w warunkach chłodniczych

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

14.10.2013 18:25

24 godziny,

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

14.10.2013 18:30

1 dobę i chyba nie więcej ale najlepszy świeży

Alex_M

Zadanych pytań: 119

14.10.2013 18:30

moja rodzina wypija od razu. im dłużej taki sok stoi tym więcej witamin traci

mufinka79

Zadanych pytań: 303

14.10.2013 18:31

Do 24 godzin w lodówce, ale najlepiej wypić zaraz po przygotowaniu, bo utlenia się i traci cenne witaminy :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.10.2013 18:32

nie dłużej niż do dnia następnego, i to w lodowce

katarzynka455

Zadanych pytań: 132

14.10.2013 18:32

myślę że do następnego dnia

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.10.2013 18:40

Musisz się tylko przygotować na to, że sok się szybko utleni i zmieni barwę na niezbyt apetyczny rudo-brunatny. Poza tym sok z marchewki szybciej kiśnie, niż jabłkowy, nawet w ciągu kilku godzin potrafi się zepsuć! W sklepie są soczki jednodniowe, ale w czasie ich produkcji jest zachowana sterylność. W domu tego nie osiągniesz, ale warto przelać wrzątkiem zarówno oczyszczone owoce i warzywa, jak i te części sokowirówki, z którymi sok ma bezpośredni kontakt. No i można, dla pewności dodać sok z cytryny, który lekko zakonserwuje całość.

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

14.10.2013 18:40

u mnie nie utrzymuje się dłużej niż wieczór

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak