Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katrina.u

Zadanych pytań: 3

14.02.2016 14:44

Jak długo powinno się piec łososia w piekarniku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.02.2016 12:48

15-20 minut i nie dłużej mówię o kawałkach jedna porcja wielkość temp 180-200

molanka

Zadanych pytań: 14

14.02.2016 15:43

ja zazwyczaj piekę łososia 30 minut

misia53

Zadanych pytań: 339

14.02.2016 23:17

w zależności jaki kawałek ryby ale najlepiej na czuja jak pisała Habibi

Odpowiedzi (45)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

14.02.2016 15:35

porcje łososia piekę 30-40 minut bez przykrycia, jeśli na termoobiegu to 25-30

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.02.2016 15:45

ja również piekę około 30 minut

Habibi

Zadanych pytań: 690

14.02.2016 16:09

czas pieczenia jest związany nie tylko z wagą ryby, ale również z jej formą - inaczej pieką się grube dzwonka, inaczej cienki filet, a jeszcze inaczej gruby filet o tej samej wadze... ja robię to raczej na czuja, sprawdzam w trakcie pieczenia jędrność mięsa...

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.02.2016 16:30

to zależy od grubości ryby :) myślę że 30 min. wystarczy osobiście zawsze doglądam jeśli nie to trzymam dłużej

pestka

Zadanych pytań: 424

14.02.2016 16:53

piekę łososia około pół godziny

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

14.02.2016 17:12

myślę ze 30 minut w 180 stopni wystarczy,choć zależy to od grubości ryby,najlepiej sprawdz po 15 minutach czy się ładnie rozchodzą płaty

bertpvd

Zadanych pytań: 19

14.02.2016 17:23

ja piekę 30 minut :) 180 C termoobieg

Mniam

Zadanych pytań: 87

14.02.2016 17:34

Wszystko zależy od grubości ryby, ale tak około 30min się piecze.

adelajda

Zadanych pytań: 234

14.02.2016 17:39

Piekę około 25 - 35 minut

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.02.2016 17:44

Około pół godziny, ale trzeba kontrolować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak