Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

06.10.2013 19:24

jak długo suszyć grzyby w piekarniku i w jakiej temp?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.10.2013 19:40

Ja suszę w temp 40-50 stopni z termoobiegiem co jakiś czas wyłączam piekarnik dla odparowania, im wolniej suszysz tym lepiej

irekruminski

Zadanych pytań: 0

06.10.2013 19:50

Temp do 50 stopni uchylone drzwi

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

06.10.2013 19:50

w niezbyt wysokiej około 40-50C

Odpowiedzi (13)

sanielcia

Zadanych pytań: 34

06.10.2013 19:28

Ja suszę w temp 50 stopni na termoobiegu ale uchylam delikatnie piekarnik by wilgoć miała jak uciec bo inaczej mi się ślimaczą.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

06.10.2013 19:34

temperatura najwyżej 50 st. C bo w wyższej się zasklepią z wierzchu a środek będzie mokry i potem ciężko je dosuszyć. Czas zależy od tego czy suszysz całe czy pokrojone, czy grzyby były zbierane w mokry czy suchy dzień... Suszysz aż wyschną - najlepiej z przerwami i uchylonymi drzwiczkami. Blaszki wyłóż sobie papierem do pieczenia żeby grzyby nie przywarły

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.10.2013 19:35

w niewysokiej i najlepiej z termoobiegiem

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

06.10.2013 19:56

w temperaturze nie większej niż 50 stopni a długość suszenia zależnie do wielkości ususzone muszą być kruche i szeleszczące

Wojt@s

Zadanych pytań: 444

06.10.2013 20:03

starczy w temp 50 lub 60 stopni

gosia56

Zadanych pytań: 466

06.10.2013 20:32

tez suszę 40-50 st

Janina

Zadanych pytań: 159

06.10.2013 20:46

W temperaturze ok. 50 st.. muszą być uchylone drzwiczki żeby odparowywało, bo się usmażą;)Suszyć trzeba dość długo, po prostu po kolejnym wyłączeniu podgrzewania muszą być kruche;)

Róża1

Zadanych pytań: 7

06.10.2013 21:54

kiedyś suszyłam , tak jak Janina:-)

msmors

Zadanych pytań: 91

06.10.2013 22:05

suszę tak jak pisze "Janina"

malina

Zadanych pytań: 4

07.10.2013 10:32

ja nie suszę w piekarniku, lecz tylko w suszarce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak