Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monisia1977

Zadanych pytań: 15

09.09.2013 17:53

jak długo trzeba wyrabiać ciasto drożdżowe

Odpowiedzi (20)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.09.2013 20:04

Ja wyrabiam ciasto tak samo, jak wszyscy piszą wyżej.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

09.09.2013 20:14

ja wyrabiam ok. 20 minut

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

09.09.2013 20:45

Wyrabiam tak, jak już zostało to wcześniej napisane.

anemon

Zadanych pytań: 163

09.09.2013 21:05

Ciasto z 1/2 kg mąki wyrabiaj ręcznie około 20 minut, nie dodawaj za dużo mąki, tylko wyrabiaj, aż przestanie się kleić do rąk.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

09.09.2013 21:16

aż będzie gładkie i elastycznie, oraz będzie odchodziło od miski i rąk.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

09.09.2013 21:28

jak bedzie odchodzic od rak

Róża1

Zadanych pytań: 7

09.09.2013 21:28

ja wyrabiam jak napisano powyżej:-)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

09.09.2013 21:51

Do momentu jak będzie odchodzić od rąk. Jeśli chodzi o czas, to z reguły mieszam 15-20 minut. Zawsze wychodzi:)

monisia1977

Zadanych pytań: 15

10.09.2013 06:29

dzięki za rade

misia53

Zadanych pytań: 339

10.09.2013 10:16

Ja też wyrabiam zwykle 15-20 minut bez względu na ilość mąki . Ciasto zaczyna odchodzić od miski , od rąk również ale dla tych co zaczynają przygodę z drożdzowym łatwiej jest rozpoznać jak od miski odchodzi . Poza tym z matowego robi się bardziej lśniace.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak