Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

21.03.2011 19:48

jak można zabezpieczyc blaszki na ciasta przed rdzewieniem?

Odpowiedzi (5)

1j1o1l1a1

Zadanych pytań: 1095

21.03.2011 19:56

obawiam się, że nie da się zapobiec temu oszpeceniu blach:((

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

21.03.2011 20:53

no niestety

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

21.03.2011 22:12

podobno dobrze jest po umyciu i wysuszeniu posmarować olejem

anemon

Zadanych pytań: 163

21.03.2011 22:17

Umytą i dokładnie wytartą ściereczką blaszkę opieram na grzejniku aby wyschła nawet w zakamarkach. Następnie wlewam na dno foremki troszeczkę oleju np. rzepakowego i ręcznikiem papierowym rozprowadzam po całej blaszce, tak aby cała była pokryta cieniutką warstewka oleju. Nadmiar wycieram czystym kawałkiem ręcznika.

anemon

Zadanych pytań: 163

21.03.2011 22:19

O, udzieliłam takiej samej odpowiedzi co Mirosława.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak