Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

19.10.2013 16:19

Jak naturalnie zabarwić lukier do ciast lub masę cukrową bez używania barwników? chodzi mi o fajne kolorki i żeby nie rozrzedzić za bardzo masy.

Odpowiedzi (19)

Beata73

Zadanych pytań: 1093

19.10.2013 18:08

ja tak jak poprzedniczka

Ania84

Zadanych pytań: 67

19.10.2013 18:35

a jak smakuje lukier z kurkumą ? jakoś mnie to nie przekonuje ;D to ma nie tylko ładnie wyglądać ale też smakować :)

sanielcia

Zadanych pytań: 34

19.10.2013 18:35

barszcz czerwony w koncentracie daje ładna różowa barwę i nie zmienia smaku

Seba

Zadanych pytań: 1313

19.10.2013 18:49

najlepiej gęstym sokiem

gibli

Zadanych pytań: 20

19.10.2013 20:19

sok z jagód i buraków:) Do barwienia ciast dodaje się kurkumę, ale w malutkich ilościach ,aż tak bardzo jej nie czuć w cieście, ale w lukrze nie mam pojęcia :)) tu cytuję smak kurkumy: "KURKUMA Jest to podzwrotnikowa wieloletnia roślina z rodziny imbirowatych, która ma silny zapach i ostry palący smak. Kurkuma nazywana jest też ostryżem."

zbigniew1975

Zadanych pytań: 44

19.10.2013 21:09

zazwyczaj stosuję sok z buraka,szpinaku

Róża1

Zadanych pytań: 7

19.10.2013 21:25

kurkumą,, sok z warzyw

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.10.2013 22:23

warzywami lub sokiem a lukier zawsze kupuje gotowy.

rjustysia

Zadanych pytań: 190

20.10.2013 00:06

Ciężko poradzić. Rzeczywiście sok z buraka, czy nawet marchewki sprawdzi się, ale małe ilości nie nadadzą mocnego koloru, a przy dużych masa lekko się rozrzedzi... Ja barwię barwnikami spożywczymi i nie uważam, by było w tym coś złego. Zgadzam się z mrs_Martyna, ze można kupić barwniki naturalne. Zresztą nie używa się ich w ogromnych ilościach, a także nie zjada takich tortów co tydzień. Pamiętajmy, że w większości produktów są barwniki, czy to galaretka, czy kisiel, napoje czy ciasteczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak