Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gosia561

Zadanych pytań: 1389

02.02.2015 14:34

jak obieracie ananasa?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

03.02.2015 11:23

ścinam górę i dół potem skrawam nożem do okoła, wycinam środek niejadalny

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

02.02.2015 19:13

zazwyczaj nożem :)

ilka01

Zadanych pytań: 6

03.02.2015 09:55

najpierw odcinam liście i dół, a potem ścinam dookoła :)

Odpowiedzi (21)

Czyki

Zadanych pytań: 72

02.02.2015 14:40

Najpierw odcinam kawałek ananasa z góry i z dołu. Potem od góry ścinam do dołu skórkę. Twardy środek usuwam :):):)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

02.02.2015 14:42

najpierw odcinam liście i dolną część ustawiam na desce do krojenia i ostrym nożem ścinam skórę z boków gdy ananas jest obrany to przecinam go na pół i wycinam twardy rdzeń

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.02.2015 14:45

Po prostu ,mam ostry nóż do twardych rzeczy i bez problemów obieram ananasa .Odcinam liście,potem nożem boki

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

02.02.2015 15:09

Mam do tego specjalną "wiertarkę" z Fackelmann :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.02.2015 15:22

tez obieram nozem ale jednak wolę takiego już z puszki bo czasami surowy jest niedobry;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.02.2015 15:33

Ostrym nożem odcinam liście a następnie na desce ścinam boki, przecinam na cztery części i wycinam rdzeń

berys18

Zadanych pytań: 1434

02.02.2015 15:34

obieram za pomocą noża, ścinam twarde części

anilewe13

Zadanych pytań: 8

02.02.2015 16:31

Obcinam końce anansa od góry i od dołu. Potem ustawiam go na uciętej podstawie i ostrym nożem od góry do dołu obieram skórę. Kroimy dość głęboko, aby pozbyć się "oczek". Potem ananasa przekrajam na pół wzdłuż i usówam twardy głąb ze środka.

Stenka

Zadanych pytań: 467

02.02.2015 18:10

Ja obieram, a twardy rdzeń zostawiam, jak podaję na stół, to potem każdy obgryza, a ten trzon zostawia

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

02.02.2015 20:30

najpierw odcinam nożem górę ananasa z liśćmi a potem odcinam od góry do dołu boki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak