Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ZEWA

Zadanych pytań: 190

18.07.2013 17:25

Jak poprawić ostrość noży, których według instrukcji nie należy ostrzyć a jednak tępieją ?

Odpowiedzi (17)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

18.07.2013 17:43

@Katarina M dziękuję, wypróbuję te tarczę, bo akurat mąż ma taką. Wam oczywiście też dziękuję za zainteresowanie i pomoc :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.07.2013 18:34

Zgadzam się. Wszystkie metalowe noże można naostrzyć. Gdyby tak nie było, nadawałyby się tylko do wyrzucenia :)

2milutka

Zadanych pytań: 134

18.07.2013 19:05

ja pytałam meża i też coś mówił o tarczy diamentowej....

carmen

Zadanych pytań: 1

18.07.2013 19:36

spróbuj naostrzyc

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.07.2013 19:37

mam osełkę od kolegi z zakładów mięsnych, a fachowe ostrzenie widziałam jak w programie dobry kucharz japoński ostrzy noże, od tej pory tak robię i noże mam super.... zmoczoną pod wodą osełkę kładzie na blacie i jednym dość powolnym ruchem od rączki do czubka ostrzy noże, potem spłukuje.... osełkę mam od kolegi z zakładów mięsnych, ale można kupić w sklepie z narzędziami różnymi....

cooleczka

Zadanych pytań: 539

18.07.2013 21:22

też mam takie noże, ale nie ceramiczne - ostrzę je osełką,a jak mam okazje to tata mi ostrzy - ma specjalną ostrzałkę na prąd

ZEWA

Zadanych pytań: 190

18.07.2013 23:18

Dziękuję za wskazówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak