Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.10.2013 20:14

Jak przechowujecie suszone grzyby? W ubiegłym roku trzymałam je w słoikach i zagnieździły mi się mole i teraz mam problem bo lepszego sposobu nie znam .

Odpowiedzi (38)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.10.2013 20:21

O tym nie widziałam idę wrzucić liścia , mam nadzieję że nas nie wkręcasz

Mati13

Zadanych pytań: 1524

09.10.2013 20:23

w słoiku z dodatkiem liścia laurowego

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

09.10.2013 20:27

dawniej trzymałam w słoikach, a teraz w pojemnikach próżniowych. Co do liścia laurowego również zawsze dodaje :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

09.10.2013 20:29

ja ma w słoju, dobrze wysuszone

Ola1984

Zadanych pytań: 295

09.10.2013 20:29

Grzyby muszą być dobrze wysuszone, ja przechowuję z słoiku z dodatkiem liścia laurowego.

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

09.10.2013 20:31

zawsze wkładam ususzone grzyby do słoika i przekładam je liśćmi laurowymi

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

09.10.2013 20:32

grzyby w słoiku i liście laurowe ze 2 na litrowy

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.10.2013 20:34

trzymam w słoiku z lisciem laurowym

msmors

Zadanych pytań: 91

09.10.2013 20:37

ja trzymam w szczelnie zamkniętym słoiku.

mufinka79

Zadanych pytań: 303

09.10.2013 20:54

Grzyby muszą być dobrze wysuszone i przechowuję albo w słoiku, albo w papierowej torbie i nigdy nie miałam moli :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak